Top Destinacije

Plaža Zlatni rat

BOL

Izgled 10 Naša ocjena
8.75
Uređenje8
Čistoća mora9
Zabavni sadržaji8
Prosječna ocjena korisnika 7.43
U bližoj okolici Bola nalazi se nekoliko prekrasnih plaža, a mi smo uhvatili turistički vlakić za onu najpoznatiju – Zlatni rat. Nakon nekoliko minuta ugodne vožnje stižemo od središta Bola do Zlatnog rata, koji je inače udaljen oko 15 minuta hoda. Odmah pri prvom pogledu ostajemo oduševljeni i zaljubljeni u ovu plažu. Zanimljivo je što ova plaža konstantno mijenja oblik, tako da će njezin vrh ponekad biti okrenut na jednu, a ponekad na drugu stranu, ovisno o morskim strujama i valovima. Isturenost vrha Zlatnog rata baš u najužem dijelu Hvarskog kanala djeluje poput neke vrsta pojačivača za sve sjeverozapadne, zapadne i jugozapadne vjetrove. To ga čini savršenim za jedrenje na dasci i jedrenje sa zmajem koje je u posljednje vrijeme sve popularnije.

Plaža je prekrivena prekrasnim prirodnim bijelim šljunkom, vrlo ugodnim za hodanje. Plaža u obliku trokuta je s dvije strane okružena morem, dok je s treće strane prekrasna borova šumica koja pruža ugodan miris i hladovinu. U šumici je smješten čitav niz ugostiteljskih i uslužnih objekata čija nas je ponuda oduševila.
Sve vrste masaža na plaži pružaju profesionalne maserke, odjevene u privlačne radne odore.

Kiosci s narezanim svježim voćem najviše su nam se svidjeli. Ovo je prava osvježavajuća zdrava hrana za plažu! Veselimo se što smo napokon na jednoj plaži gdje nas ne obavijaju mirisi roštilja i janjetine. Voće se može kupiti svježe ili narezano i pripremljeno u prekrasnim voćnim salatama, pravim vitaminskim bombama. Napokon roditelji mogu djeci priuštiti zdrave grickalice i brze obroke do mile volje. Primjerice, sočni ražnjić od kupina za samo 10 kn zbilja je povoljna i zdrava grickalica. Cijene voća su nešto više nego što smo navikli na tržnicama, no ovo je ipak ponuda na samoj plaži. Izbor voća je čak veći od nekih tržnica koje smo posjetili. Voće izgleda jako lijepo i svježe. Strani turisti znaju cijeniti ovu voćnu ponudu o čemu svjedoči gotovo neprekidan red na štandovima. Bilo bi dobro kada bi se ugostiteljski djelatnici i na ostalim našim plažama poveli bolskim primjerom i turistima ponudili specijalitete od voća aranžirane na maštovite načine, kako bi i najmlađima bili neodoljivi.
Zapravo, gdje god smo tijekom naših putovanja na plažama vidjeli slične štandove, možemo potvrditi da su turisti čekali u redu.
Neizostavne palačinke s mnoštvom raznih dodataka odličan su izbor za prikupljanje energije za cjelodnevni boravak na plaži.
Na plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane, a posebna priča su brojni vodeni sportovi kojih ovdje zaista ima u izobilju.
Boja mora je zapanjujuća. Bistro i čisto more je prekrasne tirkizno-plave boje i pravi ga je užitak gledati. S obzirom da u blizini nema nikakvih izvora onečišćenja, more je iznimno čisto.
Jedan mali dio plaže je ograđen i namijenjen psima i time se i Bol svrstava u jednu od dog friendly destinacija hrvatske obale.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!