Putovanje s ograničenim budžetom – maksimalno iskoristite vaš novac

putovanje

S pravim pristupom i strategijama možete maksimalno iskoristiti vaš novac i doživjeti nezaboravna iskustva bez da premašite svoj budžet. Kako? Ostanite s nama i saznajte iz prve ruke.

Putovanje s ograničenim proračunom ne podrazumijeva žrtvovanje kvalitete; to samo znači da ćete postati kreativniji što se tiče pronalaženja i kupovine avio karte, smještaja i obilaska gradskih atrakcija.

Bez obzira na to planirate li duže ili kraće putovanje, ljetovanje ili zimovanje, slijedite naše savjete kako biste maksimalno iskoristili vaš budžet. 

Pažljivo birajte svoje odredište

Umjesto da posjetite destinaciju koja vrvi turistima, radije se odlučite za manje poznate gradove jer i oni imaju puno toga za ponuditi poput autentičnih lokalnih znamenitosti, skrivenih dragulja arhitekture i neotkrivenih kulturnih blaga koja često ostaju nepravedno zanemarena u sjeni popularnih turističkih atrakcija.

Stoga, prije rezerviranja vašeg sljedećeg putovanja, poslužite se našim savjetima:

  • Umjesto da počnete s odabirom odredišta, zašto ne biste započeli s uspoređivanjem različitih cijena letova ili putovanja za različite lokacije. Suzite popis prema najboljim dostupnim ponudama.
  • Zatim, uzmite u obzir popularnost destinacije. Ako je destinacija trenutno „izvan špice“, to obično znači da će smještaj biti jeftiniji jer će manje turista dolaziti u taj kraj. No, imajte na umu da nije u svim zemljama najpopularnije godišnje doba ljeto. Osobito ako je riječ o državama na južnoj zemljinoj polutci.
  • Provjerite troškove života za svaku zemlju. Cijene se uvelike mogu razlikovati među odredištima i neminovno utječu na vaše daljnje istraživanje. Hoćete li si svaki dan moći priuštiti da uživate u lokalnoj hrani u restoranu? Koje vam atrakcije i znamenitosti stoje na raspolaganju u odabranoj destinaciji?

Ovako ćete možda moći napraviti balans između skuplje cijene karte za neko daleko putovanje i nižih troškova života. Ponekad je jeftinije i isplativije platiti više za početne putne troškove ako to znači da ćete manje potrošiti na troškove života na vašem putovanju.

Osigurajte smještaj na vrijeme

Osigurajte smještaj na vrijeme

Kada je u pitanju rezervacija smještaja, uvijek se isplati planirati unaprijed. Rezerviranjem smještaja u posljednji trenutak riskirate da vam na raspolaganju ostanu samo skupe hotelske sobe. Pročitajte nekoliko savjeta o tome što treba uzeti u obzir kada birate smještaj s ograničenim proračunom:

  • iako su hoteli često skuplji od drugih vrsta smještaja, mogu imati neke prednosti. Ako pronađete hotel koji nudi doručak, pristup komunalnim uslugama i popuste na lokalne turističke atrakcije, mogli biste dugoročno uštedjeti novac.
  • kada rezervirate putem platformi za iznajmljivanje smještaja, pripazite na naknade za uslugu, čišćenje i održavanje. To su obično jednokratni izdatci pa često ispadnu jeftiniji dulji boravci. Osim toga, još više možete uštedjeti ako troškove smještaja podijelite s više ljudi.
  • u mnogim hostelima širom svijeta možete pronaći fantastične ponude u obliku privatnih soba, neke čak s vlastitim kupaonicama. Ako se odlučite za let Zagreb London, potražite hostel izvan centra grada. Tijekom vašeg boravka sigurno ćete sretati i druge goste koji će, vjerujemo, biti voljni podijeliti s vama troškove prijevoza i zajedničkih izleta. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Posjetite eSky i pretražite više od 1,3 milijuna smještajnih objekata širom svijeta. Od hotela, hostela i apartmana pa sve do vikendica i klasičnih prenoćišta. Imajte na umu da je rezervacija jednostavna te postoji mogućnost besplatnog otkazivanja.

Razumno trošite novac

Putovanje s ograničenim proračunom podrazumijeva da znate gdje možete potrošiti koji euro više, a gdje biste mogli uštedjeti. Na primjer, ako je konzumiranje obroka u restoranu važan dio vašeg iskustva na odmoru, no ne želite trošiti previše, prilagodite se tome.

Jednostavno kupite proizvode u lokalnoj trgovini, sami napravite doručak i ručak, a zatim se navečer počastite vrhunskim pićem i desertom. Bitno je spomenuti da otmjeni restorani često nude niže cijene ručka u odnosu na večeru, stoga i ovo uzmite u obzir.

Ovo su tek osnovni savjeti koji će vam pomoći kako dobiti najviše za vaš novac. Držite se planiranih dogovora i obogatite vaš život još jednim putovanjem!

(Sponzorirani članak)