Kolibe za odmor – prednosti u usporedbi s hotelima

Kolibe u prirodi
Foto: Pixabay

Ako ste razmišljali o odlasku na odmor, nebitno bio on u Hrvatskoj ili ostatku svijeta, sasvim sigurno ste automatski počeli istraživati kakva je ponuda hotela i apartmana u kojima možete odsjesti, a u obzir niste uzeli jedan važan detalj. Taj detalj su razne kuće i kolibe za odmor u prirodi u kojima ćete imati osjećaj doma, iako ste na odmoru i možete uživati u svakodnevnim aktivnostima koje pruža mjesto u kojem odmarate.

One pružaju velik broj različitih prednosti od kojih smo prvu upravo spomenuli, ali okrenut ćemo se i ostalim. Njih ima zaista mnogo, a bazirat ćemo se na one najbitnije.

Kolibe za odmor
Foto: Pixabay

Nema brige oko rezervacija obroka

Jedenje u skupim restoranima svake večeri tijekom vašeg odmora brzo će potrošiti velik dio budžeta koji ste odvojili za odmor. Iznajmljivanje kolibe za odmor ne znači da ćete imati samo mjesto na kojem ćete moći spavati. One su često opremljene sjajnim kuhinjama koje ćete moći sami koristiti te neće biti potrebe da svaki dan svog odmora tražite mjesto na kojem ćete jesti.

Takve kolibe, iako se nalaze u prirodi, neće biti daleko od grada i moći ćete otići u kupovinu kad god poželite te si nabaviti namirnice koje želite za svoje jelo.

Ne morate ništa dijeliti sa strancima

Ovisno o tome gdje odsjedate, ako se radi o nekom popularnom mjestu postoji šansa da ćete neke stvari ili prostorije morati dijeliti sa strancima. To uglavnom većini ljudi nije baš privlačno i zato su kolibe u prirodi odlična opcija koja će pružati privatnost u svako doba dana ili noći.

Kolibe danas mogu biti toliko luksuzne da će čak sadržavati i neke odlične pogodnosti za posjetitelje kao, primjerice, saune. Sauna je jedno od mjesta u kojem definitivno mnogima ne bi bilo ugodno provoditi vrijeme sa strancima, a to u ovom slučaju neće biti problem.

Ima dovoljno mjesta za sve

U raznim hotelima često će sobe biti namijenjene za maksimalno dvije osobe. Ako ste obiteljska osoba i na odmor ne idete sami, već volite provoditi vrijeme s obitelji, vrlo vjerojatno se nećete htjeti odvajati od njih i cilj će vam biti da što više vremena provedete zajedno. Kolibe u prirodi to će vam omogućiti jer imat će dovoljan broj spavaćih soba i prostora za višečlane obitelji.

Možemo reći kako vlasnici koliba zapravo donekle i računaju na to da će im velika većina posjetitelja biti obitelji kojima će prioritet biti više prostora. Na taj ih način i uređuju te pripremaju i one su spremne u svakom trenutku primiti dosta velik broj ljudi.

Prirodno okruženje

Kolibe u prirodi su upravo to, okružene predivnom prirodom koja ih i čini tako posebnima. Naravno, bit će onih kojima priroda nije glavna zanimacija kad su već na odmoru i htjet će iskusiti gradski život mjesta koje posjećuju. No, to se rijetko može zaista nazvati odmorom. Teško je da će išta moći napuniti baterije kao priroda i sve što se može vidjeti u njoj.

Također, prilikom ovakvog odmora moguće je barem na trenutak živjeti kao i ostalo lokalno stanovništvo mjesta u kojem se nalazite. To bi moglo biti jedno zaista posebno iskustvo i nešto novo što svatko može iskusiti.