Top Destinacije

BIOGRAD BOAT SHOW

Posjetili smo Biograd Boat Show koji je u organizaciji Ilirije d.d. na prostoru Marine Kornati održan 16. put u prekrasnom Biogradu na moru od 23. do 26. listopada 2014. Biograd Boat Show najveći je nautički sajam u regiji i izvrsna prilika za okupljanje inozemnih i domaćih zaljubljenika u nautiku, more i brodove.
 
Uz stotine brojnih zanimljivih izlagača i predstavljanje novih modela plovila, posjetitelji su mogli uživati u raznim prezentacijama  i edukativnim radionicama, a nije nedostajao ni zabavni program.
 
 
Organizator se pobrinuo da posjetitelji osobno osjete čar plovidbe te je svakodnevno organizirano nekoliko besplatnih 45-minutnih krstarenja pašmanskim kanalom na izletničkom event brodu Nada, plovilu multifunkcionalne namjene, dužine 35 m i kapaciteta 140 osoba, predviđena za ekskluzivna dnevna i noćna krstarenja, jednodnevne poslovne skupove, manje konferencije, seminare i prezentacije. U sklopu sajma održala se i BBS regata. Posebna atrakcija sajma bio je pokretni pontonski most koji je povezao centralnu marinu Kornati s Marinom Kornati Zapad.

Uz ministra turizma, Darka Lorencina i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniše Hajdaša Dončića, Biograd Boat Show posjetio je i Predsjednik RH Ivo Josipović.

Nautički turizam u Hrvatskoj zauzima značajno mjesto te ima iznimno visok potencijal za daljni razvoj, a sajmovi poput Biograd Boat Showa svakako tome daju veliki doprinos.
 
Povratak na prethodnu stranicu