Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dalmacija

Tribunj – plaže, atrakcije i The Movie Hotel Tribunj

Tribunj je naselje i općina u Hrvatskoj, a pripada Šibensko-kninskoj županiji. Riječ je o poznatom turističkom središtu u zemlji koje krasi predivna priroda i krajolik. U cijeloj općini živi oko 1 i pol tisuća stanovnika, svi oni rado dočekuju velik broj turista i posjetioca iz sezone u sezonu.

Kratka povijest Tribunja

Tribunj se po prvi puta u povijesti spominje davne 1463. godine pod imenom Tribohunj. Tribohunj je bio izgrađen na malenom otočiću koji je kasnije povezan s kopnom kamenim mostom. Za vrijeme Mletačke republike, u Tribunju su izgrađeni mnogi objekti koji su služili kao obrana od napada Turaka. Zato i danas posjetioci mogu naići na neke ostatke tih objekata od kojih su najistaknutije zidine koje su nekoć okruživale ovo mjesto. Tribunj je kroz povijest više puta mijenjao svoje ime pa je tako osim pod imenom Tribohunj bio poznat i pod imenima kao: Trebić, Trebište, Trebunj, , Tribohum i Trebocconi. Općina Tribunj u sastavu u kojem je znamo danas osnovana je 28. srpnja 2006. godine nakon što se izdvojila iz grada Vodica.

Plaže u Tribunju

Plaže su definitivno glavni razlog velikog broja posjeta Tribunju. Neke od njih svojom ljepotom privlače velik broj turista i osiguravaju njihov povratak i neke od idućih godina. Vrijedi stoga spomenuti par takvih plaža u Tribunju.

Plaža Bristak

Šetnjom tribunjskom marinom do lukobrana svetog Nikole dolazi se do najduže plaže u Tribunju – plaže Bristak. Ona je među lokalnim stanovništvom još poznata i pod imenom “Sinje more”. Plaža je šljunčanog tipa i sadrži puno plićaka u kojem najčešće uživaju roditelji sa svojom djecom. Okružena je odličnim ugostiteljskim objektima i roditelji mogu promatrati svoju djecu kako uživaju u danu na plaži dok ispijaju neko hladno piće na terasi restorana ili kafića.

Plaža kod restorana Luna

Ova plaža je popularna uglavnom kod lokalnog stanovništva i riječ je o stjenovitom tipu plaže na kojem nema baš puno mjesta za ostaviti ručnik i uživati na plaži. Ovdje više dolaze osobe koje uživaju u skokovima u vodu i netaknutoj prirodi te izolaciji. Samim time, nije baš prigodna za dovođenje djece i cjelodnevni boravak na njoj. Riječ je više o plaži na koju se isplati doći avanturistički i nakon par skokova u vodu promijeniti lokaciju.

Plaža Sovlja

Uvala Sovlja nalazi se 15-ak minuta od Tribunja i privlači ogroman broj turista i posjetioca na godišnjoj bazi. More u uvali je prekrasne tirkizne boje i kristalno čisto, a tip plaže je šljunčani. Plaža pruža dijelove s plićakom i dijelove na kojima je duboka voda pa se tako može pronaći ponešto za svakoga. Posjetiocima se nude tuševi i par ugostiteljskih objekata, no to je i više nego dosta za odličan dan proveden na plaži i u moru. Također, tu je i parking na koji se ipak treba doći poprilično rano jer će u suprotnom već biti popunjen.

The Movie Resort

Posjetioci i turisti koji se nađu u Tribunju teško će naći bolje mjesto za odsjesti nego što je to The Movie Resort. Riječ je o modernom tematskom hotelu koji je smješten na samoj obali te ima vlastitu šljunčanu plažu. Blizu je svih većih gradova u okolici, a posjetiocima nudi 12 soba i 17 apartmana. Također, nalazi se samo 15-ak kilometara od autoceste. U sklopu samog hotela nalazi se beach bar, pizzerija, vinski podrum i restoran s velikim izborom gastronomskih specijaliteta. Također, sve su sobe i apartmani odlično uređeni te imaju besplatan Wi-Fi, klimu i naravno parking za goste koji se ne naplaćuje dodatno.

Izvor fotografija:

Možda će vas zanimati

Svijet

Jamajka je zemlja koja je već desetljećima na top listi turističkih destinacija. Otok na kojem imate priliku uživati u prirodnim ljepotama kao što su...

Svijet

Ako većinu ljudi upitate koja je njihova omiljena destinacija rijetko tko će vam odgovoriti da je to Grenland. Ali razlog za to ne leži...

Svijet

Madagaskar je država koja se ne može usporediti s niti jednom drugom državom na čitavom svijetu s obzirom na njenu divljinu, krajolike te etničku...

Svijet

Kolumbija ima reputaciju koju ne bi poželjela nijedna zemlja na svijetu, a koja se temelji na mišljenju da je ovo zemlja Pabla Escobara i...