Podgora – plaže, kupališta i atrakcije dalmatinskog zavičaja

Podgora je općina koja se nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a sastoji se od ukupno 5 naselja: Drašnice, Gornje Igrane, Igrane, Podgora i Živogošće. Ukupno u općini ima oko 2 i pol tisuće stanovnika, a tijekom ljeta i turističke sezone, ovo je jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Definitivno su razlog tomu predivne plaže koje ova općina ima za ponuditi i bilo bi šteta ne odvojiti par riječi o nekima od njih te zapravo istaknuti što ih čini tako posebnima u odnosu na druge plaže Jadrana.

Plaža Plišivac

Plaža Plišivac nalazi se sjeverno od centra mjesta i po mnogima je najljepša i najbolja plaža koju općina Podgora nudi. Plaža je šljunčanog tipa, a on se u dodiru s vodom pretvara u pijesak. To osigurava jako ugodan ulazak u more čiji je ulaz poprilično blag pa je prigodan i za nešto mlađe posjetitelje. Cijela uvala Plišivac duga je oko 1 kilometar tako da problema s pronalaskom mjesta za boravak na plaži ne bi uopće trebalo biti. Unatoč tome, u jeku sezone plaža je krcata jer se velik broj posjetioca i turista odlučuje doći baš ovdje zbog odličnih stvari koje su čuli o plaži. Plaža je okružena borovima koji pružaju ugodan hlad tijekom vrućih dana, a hlad i osvježenje može se potražiti i u nekom od restorana i kafića kojima je plaža Plišivac okružena.Od osnovnih potrepština posjetiocima se nude tuševi, zahodi i kabine za presvlačenje.

Plaža Dračevac

Plaža Dračevac također je smještena sjeverno od centra Podgora, na udaljenosti od oko jednog kilometra. Njezina duljina je oko 400 metara i riječ je o šljunčanom tipu plaže koji čine prekrasni obli kamenčići. No, plaža ipak nije za svakoga i neće svakome biti ugodno posjetiti ju jer je riječ o jednoj od najvećih nudističkih plaža koja je vrlo brzo postala omiljeno odredište nudista. Okružena je borovom šumom i uz predivan miris borova pruža i odličan hlad te zaklon od jakog sunca. Plaža ima blag ulazak u more i može se uživati u plićaku, ali ne nudi osnovne potrepštine kao zahode, tuševe i kabine za presvlačenje.

Plaža Medora

Plaža Medora je šljunčana plaža koja se nalazi ispod istoimenog hotela, nekih 300 metara udaljena od centra Podgore. Riječ je o pravom dragulju Makarske rivijere, a odlična je za odmor ljudima koji dolaze s čitavom obitelji. Nudi parking svojim posjetiocima i dolazak do nje je poprilično lak. Najmlađi će ovdje uživati jer je ulaz u vodu jako blag i plaža nudi velik broj plićaka. Na plaži Medora mogu se unajmiti ležaljke i suncobrani, a uz samu plažu nalazi se šetnica koja je krcata ugostiteljskim objektima gdje se svi mogu osvježiti nakon dugog dana na plaži. Vrijedi napomenuti da na plaži postoji i infrastruktura koja invalidima omogućava uživanje u moru što je uvijek veliki plus kada je riječ o plažama i njihovoj brizi o svima.

Plaža Punta Sutikle

Kao i sve ostale spomenute plaže, još jednom je riječ o plaži šljunčanog tipa koju krasi predivno čisto more i pogled na Biokovo u pozadini koji oduzima dah. I ova je plaža okružena borovima koji uz odličan hlad pružaju i ugodan svježi miris. Plaža nudi velik broj različitih aktivnosti svojim posjetiteljima koji tako mogu iznajmiti pedaline ili jet-ski. Jedna od aktivnosti za sve ljubitelje adrenalina je parasailing koji će svima pružiti i predivan panoramski pogled na Podgoru i okolinu. Plaža je prigodna za dolazak s cijelom obitelji, a roditelji s djecom mogu u nekom od kafića i restorana popiti hladno piće dok s terase gledaju svoju djecu koja uživaju u predivnom danu na plaži.