Hvar – atrakcije, plaže, mjesta za posjetiti i Gariful Hvar

Za Hvar se oduvijek tvrdi kako je najsunčaniji hrvatski otok, a to može samo pridonijeti popularnosti i privlačenju novih turista iz godine u godinu. Izuzetno je uspješan otok Hvar u tome, a o tome sasvim sigurno svjedoče brojke. Nije na odmet stoga spomenuti što to zapravo privlači tako velik broj turista na otok Hvar i koje lokacije moraju posjetiti jednom kada dođu ovdje.

Plaža Maslinica

Plaža Maslinica je plaža koja se nalazi u blizini Starog grada što ju ne čini baš najpopularnijim izborom kada je o svim plažama Hvara riječ. To je malo nepošteno prema ovoj predivnoj plaži koja definitivno zaslužuje veću posjećenost. Plaža je pješčanog tipa s blagim ulazima u more koji su pogodni za one najmlađe kupače. Baš zato je plaža jako popularna među posjetiocima koji žele dan na plaži provesti sa svojom čitavom obitelji. Plaža posjetiocima nudi parking, ali nažalost ne nudi nikakve dodatne sadržaje i mogućnosti iznajmljivanja.

Plaža Zaraće

Plaža Zaraće smjestila se na južnoj strani otoka Hvara, a u istoimenom naselju. Zanimljiva činjenica je da je prema posljednjem popisu stanovništva u tom naselju bilo samo troje stanovnika, ali oni se mogu pohvaliti kako njihovo naselje ima predivnu šljunčanu plažu. Oko plaže se nalaze i stijene koje su idealne za avanturiste koji se žele okušati u uvijek zabavnim skokovima u more.

Plaža Pokonji dol

Pokonji dol je jedna od najpopularnijih plaža na otoku Hvaru, a ime nosi po malenom otočiću koji se može vidjeti sa same plaže. Smjestila se u uvali do koje je potrebno malo pješačiti, no trud se apsolutno isplati. Plaža je šljunčanog tipa a ima dugi plićak te je također pogodna za obitelji koje na plažu dolaze s manjom djecom. Od osnovnih usluga za posjetioce, nude se tuševi, kabine za presvlačenje i zahodi, a moguće je unajmiti suncobrane i ležaljke. Također, plaža je okružena brojnim ugostiteljskim objektima koji nude odličan predah od sunca i mora, a roditeljima s djecom omogućavaju hladno osvježenje dok s terase gledaju svoju djecu kako se igraju i kupaju.

Plaža Milna

Plaža Milna smjestila se oko 4 kilometra istočno od centra Hvara. Sastoji se od dva šljunčana dijela, a okružena je predivnom šumom koja pruža odličan hlad za vrijeme ljetnih dana. Milna je jedna od najstarijih hrvatskih turističkih plaža, a tu činjenicu potvrđuje ljetnikovac izgrađen još u 17. stoljeću. Oko plaže se nalazi par ugostiteljskih objekata. a sam dolazak do plaže Milna moguć je kraćom šetnjom, autom ili pak brodicom.

Gariful Hvar

Doći u Hvar na godišnji odmor znači da će posjetioci i turisti biti u potrazi za odličnim restoranima. Na vrhu liste takvih definitivno će se naći Gariful. Kako sami za sebe kažu, riječ je gastronomskoj meki. Gariful je smješten na hvarskoj rivi, a često je mjesto posjeta domaćih i stranih zvijezda koji se nađu na Hvaru. Otvoren je 1981. godine, a primarna ideja bila je gostima ponuditi nešto drukčije od ostalih restorana. Od otvorenja do danas, iz godine u godinu, taj pozitivni trend i napredak je konstantan te se i ponuda Garifula stalno poboljšava. Osim samog restorana, posjetioci Garifula mogu uživati na terasi koja ima predivan pogled na zalazak sunca. Terasa je osmišljena prvenstveno kao lounge bar, odnosno odlično mjesto za opuštanje uz dobru hranu i piće.