Plaže, kupališta, atrakcije, Solaris Beach Resort – šibenska ponuda

Doista nije potrebno previše trošiti riječi kada spomenemo Šibenik i njegov značaj za hrvatski turizam. Redovno je jedan od najposjećenijih gradova u turističkoj sezoni i potpuno je jasno zašto. Predivne plaže, kupališta i uvale u kombinaciji s odličnim hotelima i ugostiteljskim objektima garancija su uspjeha. No, gotovo je nemoguće da netko sam otkrije sve skrivene plaže i mjesta u gradu pa stoga vrijedi istaknuti neka od najposjećenijih i najatraktivnijih u kojima bi trebali uživati svi.

Plaža Crnica

Plaža Crnica ili poznata i pod imenom Banj jedna je od novootvorenih plaža u Šibeniku. Njeno otvorenje bilo je dugo iščekivano i malo je reći da je zadovoljila očekivanja. Prva stvar koja impresionira svakog posjetitelja je apsolutno predivan pogled na staru jezgru grada Šibenika. Već on sam je vrijedan posjeta ovom mjestu. Plaža je šljunčanog tipa i odlično je mjesto za jednostavno se opustiti i sunčati uz već spomenuti pogled koji spada među najljepše poglede u Hrvatskoj, ali i šire. Plaža je moderno opremljena pa, uz ono osnovno kao tuševe, kabine za presvlačenje i zahode, nudi velik izbor aktivnosti za djecu i odrasle. Uz samo kupalište se nalazi šetnica uz koju se smjestio velik broj ugostiteljskih objekata i može se reći da svatko može pronaći nešto prigodno za sebe.

Uvala Minerska

Na izlasku iz kanala svetog Ante smjestila se uvala Minerska. Na tom mjestu stijene zapravo prelaze u prekrasne uvale, a one su pogodne za rekreaciju i za kupače. Uvala je okružena borovima i pruža divan hlad za vrućih dana, a niti pogled na kanal i okolicu nije nimalo loš. Nekoć se ovdje nalazio kompleks vojnih objekata, a tek je prije dvadesetak godina ova lokacija postala pravo otkriće Šibenčanima jer im je dotad pristup ovoj lokaciji bio zabranjen.

Uvala Škar

Kada je kolektor izgrađen, more u ovoj uvali postalo je kristalno čisto i pogodno za kupanje. Plaža u uvali je šljunčanog tipa i sam pogled na Tvrđavu svetog Nikole već je vrijedan posjeta ovom mjestu. Do uvale se može vrlo jednostavno pristupiti automobilom, a Šibenčani su Škar uvrstili visoko na popis omiljenih šibenskih plaža i lokacija za provoditi slobodno vrijeme.

Solaris Beach Resort

Solaris Beach Resort je kamp koji posjetiocima nudi izuzetno bogatu ponudu aktivnosti i predivan smještaj. Riječ je o pravoj turističkoj oazi koja u svom sastavu ima značajan broj različitih plaža i atrakcija. Smjestio se južno od centra grada i poprilično je lako dostupan.

Plaže koje se nalaze u sastavu Solaris Beach Resorta su:

  • Plaža Solaris Club Beach
  • Plaža Solaris Family Beach
  • Plaža Solaris Sand Beach
  • Plaža Solaris Spa Beach
  • Plaža Solaris Camping Beach

Već po samim imenima plaža moguće je uočiti raznolikost koja se nudi u samoj “temi” plaže. Svih pet plaža nalazi se na oko 4 kilometra dugoj obali i svatko može odabrati onu koja mu/joj odgovara.

Solaris Club Beach je plaža namijenjena za sve koji vole partijati i koji uživaju u dobrom noćnom životu. Namijenjena je i za one koji se žele opustiti uz dobro poznate ljetne ritmove

Solaris Family Beach je plaža namijenjena pretežito za posjetitelje koji dolaze s djecom. Ima blag ulazak u more i najmlađi tako mogu uživati kupajući se u plićaku dok ih roditelji nadgledaju.

Solaris Sand Beach je, može se reći, glavna plaža Solarisovog kampa, a smještena je u centru obale. Krase ju predivni i veliki suncobrani, a pogled koji seže preko tirkiznog mora do šibenskog arhipelaga s nje je nezaboravan.

Solaris Spa Beach osmišljena je za sve koji uživaju u opuštajućoj atmosferi i vole se prepustiti “zen” načinu rada. Nalazi se u uvučenoj uvalici s koje se pogled pruža na Bijelu rivu i ostatak Solaris kampa. Na plaži se nalazi i Wellness & Spa Center za sve ljubitelje provođenja slobodnog vremena na takvim lokacijama.

Na kraju, tu je i Solaris Camping Beach, a riječ je o jednom od najboljih i najnagrađivanijih autokampova u cijeloj regiji.