Najljepše hrvatske plaže s pristupom internetu – raj s Wi-Fi signalom

Foto: Pixabay

Možda se plaža i Internet čine nespojivom kombinacijom, ali protekli mjeseci i godine obilježeni pandemijom promijenili su mnoge naše navike, ali su nas još više vezali uz naše gadgete koji su nam neko vrijeme bili jedini prozor u svijet.

Također, svijet rada je napravio veliki zaokret u smislu potpore radu od kuće, ali i radu tijekom ljetovanja, što je gotovo nemoguće bez dobre pokrivenosti Wi-Fi signalom. Upravo zbog ove fleksibilnosti mnogi će radnici spojiti ugodno s korisnim i svoje godišnje odmore produljiti te posao koji se odvija putem laptopa nastaviti uz zvukove valova i miris borova u debeloj hladovini.

Ako biste i vi htjeli na isti način produžiti svoj godišnji odmor i ostati na moru, a nemate vlastiti smještaj u kojem bi odsjeli, svakako vam preporučujemo ostanak na jednoj od prekrasnih jadranskih plaža koje ćemo navesti u nastavku teksta. Svaka od njih je unikatna i posebna, a sve se mogu pohvaliti restoranima i kafićima koji imaju bežični Internet na koji se možete priključiti i neometano raditi u hladovini borove šume, zvukove valova i miris mora.

1. PLAŽA ZLATNI RAT NA BRAČU

S razlogom nazvana rajskom plažom, Zlatni rat je jedna od najpopularnijih jadranskih plaža, a zbog svog je neobičnog izgleda postala zaštitni znak otoka Brača. Riječ je o šljunčanoj plaži čiji se vrh stalno mijenja pod utjecajem vjetra i mora. Poznata je po tome što se s njene lijeve strane nalaze mirne vode za kupače koji su došli opustiti se dok se na desnoj strani nalaze valovi, idealni za razne adrenalinske sportove.

Uz plažu se nalazi mnoštvo restorana, kafića, hotela i drugog vrhunskog smještaja, a plaža se može pohvaliti i dobrim wi-fi signalom pa je šumica uz nju idealno mjesto za rad. Koliko ljudi se može pohvaliti kupanjem u kristalno čistom moru u pauzi na poslu?

2. PLAŽA POKONJI DOL NA HVARU

Niti jedan posjetitelj ne može ostati ravnodušan na tirkizno more najveće šljunčane plaže na otoku Hvaru. Udaljena je od centra grada malo više od jednog kilometra, a nudi mnoštvo dodatnog sadržaja. Jedan od takvih dodatnih sadržaja je i mobilna pristupna točka što znači da svoj mobitel, laptop ili tablet možete spojiti s gradskim wi-fi sustavom i raditi uz more.

3. PLAŽA LOVIŠĆA NA MURTERU

Ako ste svoje povjerenje poklonili plaži Lovišća na otoku Murteru, niste pogriješili. Ova je duga šljunčana plaža vrlo popularna i uredna, a jedna od njenih velikih prednosti je i bogatstvo hladovine kojom obiluje. 

Vaš ured daleko od kuće nije mogao dobiti bolju poziciju, a kad vam dosadi rad na plaži samo se preselite u neki od barova ili restorana koji će vam i dalje pružati odličnu internetsku vezu.

4. PLAŽA LABADUSA NA ČIOVU

Tri kilometra duga plaža na otoku Čiovu također ima dobar wi-fi signal i borovu šumu za skrivanje od ljetnih vrućina. Na plaži se nalazi i beach bar, spa zona te mnogo drugih sadržaja koji će vam omogućiti dodatno uživanje u periodima prekida s radom. Pripazite na samodisciplinu jer je vrlo teško biti koncentriran na posao u tako lijepom okruženju!

5. PLAŽA LUČICA U TUČEPIMA

Još jedna plaža s vrhunskim wi-fi signalom nalazi se u mjestu Tučepi na makarskoj rivijeri, a njen smještaj u centru grada osigurava dobru pokrivenost bežičnom vezom. Plaža je opremljena raznim sadržajima, a u blizini se nalazi parking.

Iako je plaža vrlo lijepa na njoj nema mnogo zelenila pa je za rad najbolja u ranim jutarnjim satima i kasnim večernjim satima.

6. PLAŽA KRVAVICA U BAŠKOJ VODI

Lijepa, bijela šljunčana plaža okružena borovinom i hladovinom smjestila se u dalmatinsko-splitskoj regiji, na makarskoj rivijeri. Ako želite preseliti svoj privremeni ured negdje, onda je ova plaža jako dobar izbor jer ima dobru pokrivenost wi-fi signalom.

7. PLAŽA HIDROBAZA U PULI

Plaža koja se uređuje još od 2016. godine osvanula je u novom ruhu s velikom ponudom sadržaja. Riječ je o prostoru koji je ranije bio dio mornaričke zrakoplovne postaje, ali je uz velik trud grada preuređen u jednu od najboljih gradskih plaža. 

Plaža je u potpunosti prilagođena invalidima te je prilagođena svim generacijama. Iako nije toliko privlačna kao otočne plaže, ona je odličan izbor za rad od kuće jer ima vrhunsku infrastrukturu, pet-friendly oznaku i besplatnu internetsku Wi-Fi mrežu.