Opatija – plaže, uvale i kupališta za predivan odmor

Glavna odlika Opatije su njene predivne plaže koje su izvrsno opremljene i omiljene među svim uzrastima. More je kristalno čisto i u kombinaciji sa svježim morskim zrakom poziva svakoga na kupanje.Opatija je prepuna plaža, uvala i kupališta koji posjetiocima osiguravaju odličan odmor i stvaraju uspomene koje je nemoguće zaboraviti.

Gradska plaža Slatina

Slatina je glavna gradska plaža Opatije koja je pješčanog tipa što je uvijek jako privlačno svim kupačima. Jednim je dijelom i betonirana te se s tih dijelova može skakati u vodu za sve koji vole tu vrstu aktivnosti. Bogata je raznim sadržajima i pruža posjetiteljima sve osnovne potrepštine koje bi im mogle zatrebati. Također, moguće je uživati u raznim sportskim sadržajima ili predahnuti od plaže te se opustiti u nekom od okolnih kafića i restorana.

Plaža Črnikovica

Plaža Črnikovica nalazi se u malenom, ali nadasve šarmantnom mjestašcu Voloskom. Črnikovica će biti čest odgovor lokalnog stanovništva kada im postavi pitanje koja je njihova najdraža plaža. Jedan dio plaže je šljunčanog tipa, a s druge se strane nalazi betonirani dio. Na betoniranom dijelu se pruža jako nježan pješčani ulaz u more. Budući da je more na ulazu jako plitko, plaža je odlična lokacija za najmlađe koji vole uživati u plićaku, ali i ljubitelje picigina ili odbojke u vodi.

Plaža za pse

Ljudi ponekad ne vole otići na odmor i odvojiti se od svojih kućnih ljubimaca pa odluče povesti i njih sa sobom. To često zna biti problem ako nema mjesta na kojima se može provesti vrijeme s njima. Srećom, u Opatiji je jedna plaža namijenjena upravo kućnim ljubimcima, točnije psima. Ovdje se i psi mogu osvježiti u moru i uživati u predivnom danu sa svojim vlasnicima. Plaža se nalazi na relaciji između Opatije i Ičića, a vrlo je lako dostupna uz šetnicu Lungomare.

Plaža Angiolina

Angiolina je novo kupalište u Opatiji koje je građeno tako da podsjeća kupače na nešto starije razdoblje grada. Svojim retro izgledom i dizajnom malo koga neće ostaviti bez daha i mnogi će joj se rado vratiti opet. U sklopu plaže nalazi se kafić i noćni bar Angiolina i još mnogo popratnog sadržaja. Ova je plaža jedna od najopremljenijih u Opatiji i doista posjetiteljima ne bi trebalo nedostajati ništa što im osigurava predivno proveden dan na moru.

Plaža Lipovica

Plaža Lipovica je šljunčanog tipa i riječ je o obiteljskoj plaži. Na nju je idealno doći odmoriti sa svojom obitelji, posebice ako u obitelji ima manje djece jer će ona uistinu uživati. Osim blagog ulaska u more s plićakom, najmlađe će privući dječje igralište koje je smješteno u lijepoj hladovini iza plaže. Lipovica je plaža na kojoj se može odmoriti u svakom smislu te riječi jer pruža, osim predivne prirode i okoliša, odličnu mirnu i opuštenu atmosferu bez previše buke i galame na kakve smo navikli tijekom turističke sezone.

Plaža hotela Savoy

Plaža Savoy je privatna plaža i nudi puno višu razinu luksuza od ostalih plaža dostupnih svima. Uz odmor na iznajmljenoj ležaljci pod suncobranom može se iskusiti sasvim nov doživljaj i definicija riječi kao opuštenost i bezbrižnost. Za sve koji borave na ovoj plaži, osim samog mora dostupan je i bazen te ostale aktivnosti među kojima je najpopularniji vjerojatno beach bar iz kojeg cijelog dana dopire zabavna glazba.