Rijeka – plaže, atrakcije, Nebuloza Rijeka

Zmajevi i bazilisci su mitska biæa koja izgledom meðusobno vrlo nalikuju. O njima postoji puno legendi, no èesto ne znamo koje su njihove meðusobne razlike. Rijeèanima nije na pomoæ ni èinjenica da se za skulpture baziliska – èuvara Trsatske gradine, uvriježio naziv „trsatski zmajevi“.

Rijeka je u Hrvatskoj još poznata i kao najveća luka, a turistima i posjetiocima iz Hrvatske, ali i svijeta je atraktivna destinacija zbog svojih plaža, atrakcija te dobrih restorana i konoba. Stoga vrijedi istaknuti neke od tih plaža i istaknuti neka od zabavnih mjesta u ovom gradu.

Plaže

U Rijeci vlada mediteranska klima što znači da sezona kupanja počinje već u proljeće, a završava u jesen. Rijeka ima i dvije plaže koje su ponosne vlasnice Plave zastave što dokazuje da je more ovdje čisto, a plaže su svih tipova, popularne i skrivene te ćemo spomenuti neke od njih.

Plaža Ploče

Plaža Ploče okružena je plutačom i nudi neke jedinstvene atrakcije poput košarke na vodi. Od osnovnih potrepština posjetiteljima nudi kabine za presvlačenje i tuš, a na plaži je izgrađena i infrastruktura za invalide kako bi i oni mogli uživati u prekrasnim sunčanim danima u Rijeci. Ova je plaža jedna od dvije plaže koje su nositeljice Plave zastave.

Plaža Kostanj

Plaža Kostanj je gradska plaža i druga od dvije plaže u Rijeci koje su nositeljice Plave zastave. Ona je prvenstveno namijenjena za kupanje osobama s invaliditetom, a spasilačka služba nadgleda kupače. Plaža nudi različite aktivnosti također prilagođene invalidima kao što je, primjerice spust u vodu. Okružena je ugostiteljskim objektima, a posjetiocima su osigurani tuševi i kabine za presvlačenje.

Plaža Preluk

Plaža Preluk također privlači određeni tip kupača. Ovaj put je riječ o surferima i jedriličarima jer zbog vjetra koji se diže u ranim jutarnjim satima na njoj mogu najviše uživati oni. Naravno, dobrodošli su i ostali posjetitelji te plaža nudi ponešto za svakoga. Također je okružena ugostiteljskim objektima, a kupačima nudi sve što im treba za odličan provod i odmor.

Aktivnosti

Od aktivnosti u Rijeci koje ne uključuju boravak na plaži i kupanje vrijedi izdvojiti one najzabavnije poput Escape rooma, Adrenalinca ili pak Happy landa.

Escape room

Escape room je namijenjen za dvije do pet osoba koje se nalaze u prostoriji iz koje moraju u roku od 60 minuta naći izlaz, a da bi u tom uspjeli moraju riješiti brojne zagonetke. Ovo je mjesto odlično za podizanje timskog duha jer je potreban timski rad kako bi se pobijedilo igru.

Adrenalinco

Adrenalinco je adrenalinski park na zatvorenom. Nudi neke jedinstvene aktivnosti kao ljudski stolni nogomet (posjetitelji su zapravo igrači), paintball te razne druge. Ova je lokacija popularna za proslave rođendana te također za odličan team building.

Happy land

Happy land je najveći zabavni park u Rijeci. Sadrži razne igraonice, kuglanu i LaserTag arenu pa ovdje svi mogu pronaći neku zabavnu aktivnost za sebe. Također, ovdje se može u svakom trenutku i nešto pojesti i popiti pa ne čudi da najčešće obitelji ovdje vole provesti veći dio dana s djecom u odličnoj i zabavnoj atmosferi.

Nebuloza Rijeka

Nebuloza je poznata konoba u Rijeci koja se nalazi u samom centru grada, a podno Trsatskih stuba. Svojim posjetiteljima nudi sjajnu kombinaciju rustikalnog i modernog uređenja, a na meniju se mogu pronaći kako tradicionalna, tako i moderna jela koja su uvijek svježe napravljena i garantiraju gastronomski užitak svima.