Poreč – plaže i atrakcije zapadne točke Hrvatske

Kao što sam naslov kaže, Poreč se nalazi na krajnjem zapadu istarskog poluotoka, ali i cijele Hrvatske. Čini ga čak 53 manjih naselja u kojima kombinirano ima oko 16 i pol tisuća stanovnika. Tijekom turističke sezone, Poreč je vrlo popularno središte i posjeti ga ogroman broj ljudi iz cijeloga svijeta. Kao što to često biva, glavni razlog posjeta gradovima kao Poreč su predivne plaže kakve krase naš Jadran. Nabrojat ćemo neke od tih plaža, a zatim razmotriti i koje zabavne aktivnosti se nude u ovom lijepom gradu.

Plaža Astra

Plaža Astra duga je oko 200 metara i pretežito je šljunčanog tipa, uz manji stjenoviti dio. Ulaz u more je blag i plaža je jako prigodna za obiteljska druženja gdje i oni najmanji mogu uživati u plitkim dijelovima. Drveće cedra i hrastova pruža divan prirodni hlad, a kupačima i posjetiteljima se nude gotovo svi popratni sadržaji, od ležaljki, kabina i tuševa do ugostiteljskih objekata i sportskih igrališta.

Plaža hotela Materada Plava Laguna

Plaža hotela Materada može se podičiti Plavom zastavom i uistinu je riječ o predivnoj plaži koja je s ekološkog aspekta na vrhunskoj razini. Osim za goste hotela, plaža je često mjesto posjeta i lokalnog stanovništva te tusta. Nalazi se na stjenovitom poluotoku s manjim šljunčanim dijelovima. Posjetiteljima i kupačima se nudi pregršt sportskih i rekreacijskih aktivnosti, a okružena je i većim brojem ugostiteljskih objekata koji nude velik izbor hrane i pića.

Plaža Galijot

Plaža Galijot proteže se uz obalu malenog i šumovitog poluotoka. Plaža je kamenitog tipa i krase ju predivni slamnati suncobrani te ležaljke koje se mogu unajmiti. Do plaže se dolazi šetnicom koja prati oblik obale, a izgrađena je i infrastruktura koja olakšava pristup i kupanje osobama s invaliditetom. U blizini plaže nalazi se i park u kojem se mogu igrati djeca te teren za odbojku na pijesku. Također, ugostiteljskih objekata uz plažu ne nedostaje.

Plaža Lotosi

Plaža Lotosi od centra grada je udaljena oko 3 kilometra. Riječ je od jednoj od najljepših plaža koje Poreč može ponuditi, a šljunčanog je tipa. Smjestila se u blagoj uvali do koje se može doći laganom šetnjicom ili biciklom. 20-ak metara od plažu, u vodi se smjestio plutajući zabavni park za mlade. Kako je to često običaj, plaža je okružena raznim ugostiteljskim objektima te nitko sasvim sigurno neće i ne može ostati žedan ili gladan tijekom svog dana na plaži.

Aktivnosti

Kao što smo ranije spomenuli, Poreč svojim posjetiteljima ne nudi samo predivne plaže, već je tu velik izbor raznih zabavnih aktivnosti za sve uzraste.

Šetnja

Šetnja je najjednostavnija aktivnost, a opet je najbolji način za upoznati grad i razgledati njegovu ljepotu. Poreč posjetiteljima na razgledanje nudi starogradsku jezgru, porečku rivijeru i predivnu prirodu. Uz to, šetnja i dodir s prirodom mogu učiniti samo puno pozitivnih stvari za svačije zdravlje.

Tenis

Tenis je jedan od popularnijih sportova u Hrvatskoj i u Poreču je u njemu moguće uživati na jednom od oko 120 terena koliko ih ovaj grad nudi. Neki od njih smješteni su desetak metara od samog mora i nude predivnu atmosferu i svježi morski zrak u kojem će uživati svatko dok igra ova zabavni sport.

Golf

Za one profinjenog ukusa ili one koji se žele okušati u ovom sportu, tu su golf tereni. Golf teren je standardno velik i zelen te nudi impresivan pogled i uživanje uz predivan morski zrak. Na terenu postoji 18 rupa koje su predivno uređene pa se uz predivno zelenilo može naići i na razne atrakcije kao primjerice vodoskok. Svi koji to žele mogu se priključiti i školi golfa koja priskrbljuje dozvolu za igranje.

Sportsko penjanje

Sportsko penjanje jako je popularno u Istri, pa tako i Poreč nudi mogućnost penjanja na nekim od svojih lokacija. Ova aktivnost pruža se posjetiteljima tijekom cijele godine i izuzetno je popularna među zaljubljenicima u adrenalin i sport.

Speleo avantura

Speleo avantura je prvenstveno namijenjena svima koji žele doživjeti neka od predivnih iskustava i to ispod površine zemlje. Uz pomoć speleološke opreme svima se pruža mogućnost istražiti misteriozan svijet koji se krije ispod naših nogu. Ova je aktivnost u Poreču namijenjena amaterima što znači da nije potrebno imati prijašnje iskustvo, a svi posjetitelji dobit će svu potrebnu opremu.