Top 7 najboljih zabavnih parkova u Europi

Foto: Pixabay

Ono čemu su nas posljednje godine naučile jest da je sve naše slobodno vrijeme dragocjeno i da ga je potrebno dobro iskoristiti. Potrebno je odvojiti više vremena za zabavu i za druženje s najmilijima.

Ako ste se odlučili za promjenu u svojem uobičajenom ritmu i želite doživjeti posebnu avanturu s partnerom, obitelji, djecom ili prijateljima, tada je vrijeme da otkrijete najzabavnija mjesta u vašoj blizini. Vrijeme je da doživite pregršt zabave u najljepšim i najzanimljivijim europskim zabavnim parkovima.

Pronađite mjesto na kojem ćete se opustiti i uživati u zabavi i igri koja se načas izgubila iz vašeg života. Odaberite jednu od sljedećih destinacija i probudite dijete u sebi!

GARDALAND

Gardaland je najpoznatiji talijanski zabavni park, a ime je dobio po mjestu na kojemu se nalazi – jezeru Garda. Zabavni park je otvoren 1975. godine, a ima sveukupno 6 velikih Roller Coastera na kojima se svake godine vozi gotovo tri milijuna posjetitelja. 

Među njima je najpopularniji Raptor, ali ništa manje interesantni nisu niti Orto Bruco, Blue Tornado, Magic Mountain, Mammut i Fuga da Atlantide. 

U kompleksu se nalaze i tri tematska hotela sa smještajem  u kojima možete odabrati tematsku sobu po svom izboru i uživati u nezaboravnom odmoru i nadnaravnom iskustvu adrenalinskih vožnji.

Gardaland također ima i veliki SEA LIFE Aquarium u kojem se nalazi više od pet tisuća različitih morskih životinja koje možete promatrati u jedinstvenom podvodnom tunelu. Pogled na mnoge jedinstvene životinje iz mora ostavit će vas bez teksta.

DISNEYLAND PARIS

Disneyland Paris je europska inačica najpoznatijeg američkog zabavnog parka i vrlo je popularan. Posjećuju ga svi ljubitelji animiranih filmova i crtanih likova. Park je prepun kostimiranih likova iz crtanih filmova, a ovo je jedino mjesto na planeti na kojem možete jesti sladoled u obliku omiljenog lika iz crtića ili se slikati sa Snjeguljicom ili Trnoružicom. 

Disneyland u Parizu u ponudi ima čak 54 različite vožnje, koje se kreću od jako adrenalinskih do potpuno opuštajućih. Ima jako puno zanimljivih vožnja i avantura, ali mi ćemo spomenuti one koje su najposjećenije od posjetitelja.

Jedna od najpopularnijih vožnji je „Pirati s Kariba“, koja se odvija u tamnicama prepunim gusara. Tu je i vožnja za ljubitelje svemirskih avantura pod nazivom „Zvjezdani ratovi i planina Hyperspace“, te „Velika olujna planina“ za sve koji se ne boje avanture na ukletoj planini.

Jedan od omiljenih roller coastera je i onaj posvećen jednom od najpoznatijih filmskih arheologa svih vremena, Indiana Jonesu, a zove se „Indiana Jones i ukleti hram“.

„Fantomski dvorac“ je namijenjen samo najneustrašivima, jer se u ovoj kući strave nalaze pravi glumci, koji vas pokušavaju prestraviti do srži, i vrlo često u tome i uspijevaju.

PORTAVENTURA BARCELONA

Smješten na udaljenosti od samo jedan sat vožnje od Barcelone, zabavni park Portaventura nudi mnoštvo atrakcija i zabave za sve koji ga posjete. Otvoren je 1995. godine na području veličine 120 hektara, okružen hotelima za smještaj.

Iako je njegov dom Barcelona, ovaj park je zamišljen kao zabavni park sa šest različitih tematskih zona i čak 43 vrsta vožnji. Mediteran, Polinezija, Kina, Meksiko, Divlji zapad i Sezam su zasebni tematski dijelovi parka koji nude atraktivne vožnje u kojima možete upoznati razne dijelove svijeta. Možete uživati i u raznim show programima kojima se ovaj park jako ponosi.

MINIMUNDUS

Predivan i nadasve zanimljiv zabavni park Minimundus smjestio se u Klagenfurtu u Austriji, a posjetiteljima pruža jedinstvenu priliku da vide kako izbliza izgledaju mnogobrojne svjetske građevine, ali napravljene u svom umanjenom obliku. Odlazak u Minimundus znači obilazak svijeta u samo jednom danu.

Riječ je o identičnim kopijama građevina koje su napravljene u mjerilu 1:25. Ovo je jedinstvena prilika vidjeti Kip Slobode, Bijelu kuću ili toranj u Pisi detaljno i uživo. 

Ovaj je park posebno zanimljiv djeci koja često iskoristite mogućnost da baš na ovom posebnom mjestu proslave svoj rođendan i tako obilježe svoj poseban dan na izuzetno poseban način.

ASTERIX PARK

Zabavni park posvećen jednom od najpoznatijih Gala na svijetu, Asterix park, udaljen je od glavnog grada Francuske 30 kilometara. Najpopularnija vožnja u parku zove se Pegaz Express i samo je jedna od četrdesetak vožnji koje nudi ovaj zabavni park. 

Aerodynamix, Enigmatix, Hydrolix, Romus et Rapidus i još mnogo drugih zanimljivih avantura čeka na vas. Upoznajte svijet Asterixa i Obelixa na potpuno novi način.

Park je i vrlo poučan za djecu koja mogu naučiti mnogo toga o Galima, Vikinzima, Rimljanima i životu u doba velikih careva, kraljica i imperatora.

LEGOLAND

Najomiljenija igračka milijunima djece diljem svijeta su Lego kockice pa je njen tvorac zaslužio da se u njegovu čast otvori zabavni park u kojem je sve napravljeno iz Lego kockica. Legoland se može pronaći po mnogim zemljama svijeta, a jedan od najvećih je smješten u Njemačkoj.

Ako dođete u Legoland imat ćete priliku uživati u 64 vožnji i raznih atrakcija, nekoliko tisuća modela napravljenih od više od 55 milijuna Lego kockica. Uz park se nalazi i Legoland Village, mjesto u kojem se možete odmoriti i prespavati kako bi mogli lakše nastaviti sa svojom avanturom. Ove prekrasne tematske kućice oduševit će vas svojim izgledom i udobnošću.

Atrakcije su napravljene tako da možete izabrati ono što je najbolje za najmlađe, malo starije ili odrasle, ali za svu je djecu garantirano da je dolazak u Legoland ostvarenje njihovih snova.

EUROPA PARK

Njemački park Europa park se nalazi u gradu Rust, a svoja je vrata otvorio 1975. godine. U ponudi je 57 zanimljivih i zabavnih vožnji, od kojih su neke prepune adrenaline, a neke su napravljene za opuštanje. 

Park ima mnoštvo zaposlenih, a većina od njih radi u kostimima pa je ugođaj u parku jako zanimljiv. Park se može pohvaliti s više od 100 atrakcija te 18 tematskih područja. Na njima se nalazi 13 tobogana koji su namijenjeni ljubiteljima adrenalina, ali i oni namijenjeni najmlađima.

Jako popularni show kojeg gleda na tisuće gledatelja je Ice show u kojem vješti kostimirani klizači pokazuju svoje nevjerojatne klizačke i plesne sposobnosti. 

Vrlo popularan dio parka je i 4D Magic Cinema u kojem se može uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima koje se mogu pogledati u 4D formatu.

Tu je i Europa Park Teatro bogat raznim nevjerojatnim predstavama, od iluzionističkih i plesnih točaka do raznih vratolomija.