Rogoznica – 50 kilometara predivne obale

Rogoznica je općina u Republici Hrvatskoj koja pripada Šibensko-kninskoj županiji. Općina broji oko 2300 stanovnika, a nudi velik izbor predivnih plaža. Najviše je ljepote ovog mjesta moguće vidjeti laganom vožnjom biciklom pa se stoga posjetitelji često odlučuju iznajmiti ih. Zbog duljine obale, čak i u periodu kada je turistička sezona na vrhuncu moguće je pronaći osamljenu plažu i imati svoj mir te uživati u opuštajućoj atmosferi.

Plaža Šepurine

Plaža Šepurine je najveća i najljepša plaža u Rogoznici. Na njoj se ponosno vijori Plava zastava, a nalazi se nedaleko od centra. Riječ je o šljunčanom tipu plaže, a krase ga bijeli okrugli kamenčići. Jedan dio plaže je betoniran i on se nalazi u hladu okolnog drveća te se na njemu mogu iznajmiti ležaljke. Najčešće se za boravak na plaži Šepurine odlučuju obitelji s djecom jer je prikladna upravo za najmlađe. Opremljena je tuševima, sanitarnim čvorom, kabinama za presvlačenje, a kupače nadgleda spasilačka služba. Budući da je riječ o najvećoj plaži u mjestu, velik broj ugostiteljskih objekata smjestio se u njenoj neposrednoj blizini i nude velik izbor osvježavajućih pića te ukusna jela za sve koji žele na trenutak odmoriti od kupanja i sunca.

Plaža Crljina

Plažu Crnjina krasi predivno čisto more i bezbroj lokacija za uhvatiti savršen ljetni ten. Pretežito je betonirana, a nalazi se blizu centra pa se do nje može doći laganom šetnjom od par minuta. Sa same plaže pruža se krasan pogled na okolna mjesta kao što su Zatoglav, Stupin Čeline, Kalebova Luka i druga. Sasvim sigurno će mnogi posjetitelji poželjeti uhvatiti par lijepih fotografija svog odmora i Crljina je definitivno plaža koja će im to omogućiti.

Plaža Miline

Plaža Miline nalazi se u samom centru Rogoznice. Riječ je o mjestu koje odiše starim prepoznatljivim dalmatinskim duhom i tradicijom. Smještena je u neposrednoj blizini marine Frapa koja je popularno pristanište za jahte. Šljunčanog je tipa, a neki dijelovi su betonirani. Plaža osim onih osnovnih potrepština kao što su tuševi, kabine za presvlačenje i sanitarni čvor nudi i dodatne atrakcije među kojima prevladavaju one namijenjene za najmlađe posjetitelje kao što su trampolini, pedaline i parkovi. Oni nešto stariji na plaži se mogu opustiti uz ugodnu masažu. Uz plažu postoji solidan broj ugostiteljskih objekata, a nedaleko od nje nalazi se jezero “Zmajevo oko”. Prema zabavnoj legendi, u jezeru živi zmaj koji od svojih posjetitelja traži danak te oni posjećuju jezero kako bi ga pokušali pronaći.

Plaža Račice i Gornju mul

Plaža Račice smjestila se na rogozničkom otoku koji pruža lijepu izolaciju i idealna je lokacija za odmor i opuštanje. Domaćini će reći kako ugodni morski zrak i salinitet vode ovog mjesta mogu izliječiti mnoge tegobe. Plaža obiluje plićacima koji se blago upuštaju u kristalno čisto more. Od kopna je udaljena svega 1 kilometar što je dovoljno daleko od buke i gužve, a opet dovoljno blizu da se do nje dođe pješice. Nudi sve osnovne potrepštine te vodeni tobogan za one željne dodatne zabave. Tu su i neizbježni ugostiteljski objekti u kojima se mogu isprobati neki od specijaliteta kao što su pašticada ili hobotnica pod pekom. Nakon jela može se opustiti uz čašu odličnog vina te se prepustiti romantičnom zalasku Sunca.