Orebić – plaže, uvale i kupališta ove turističke atrakcije Pelješca

Orebić je smješten na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a riječ je o naselju i općini. Orebić svoje ime duguje velikaškoj obitelji Orebić koja se doselila iz okolice Bakra na ovo područje i imala je značajnu ulogu u povijesti mjesta. Općina Orebić sastoji se od čak 14 naselja, a ukupno broji nešto više od 4000 stanovnika koji iz godine u godinu ugošćuju iznimno velik i značajan broj turista.

Glavne atrakcije Orebića definitivno su njegove plaže, uvale i kupališta koje ne samo da privlače nove posjetioce već tjeraju one stare da se vraćaju svake sezone. Stoga, uistinu vrijedi istaknuti neka od najljepših kupališta koje Orebić može ponuditi.

Plaža Trstenica

Svatko tko posjeti Orebić bez ikakve sumnje završit će barem jednom na ovoj plaži. Plaža Trstenica šljunčana je plaža te je idealna za obitelji koje imaju djecu. Ponajviše je to zbog njenog blagog ulaska u vodu i plićaka u kojem će se moći kupati svako dijete. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, iako je zapadna strana plaže svakako prekriven hladom. Tu se naravno nude i druge pogodnosti kao iznajmljivanje čamaca i pedalina, tuševi, kabine i još mnogo toga.

Plaža Adriatic

Plaža Adriatic dio je predivnog kampa Adriatic koji je prava atrakcija među posjetiteljima i turistima. Kamp je osnovan prije više od 20 godina te je zbog svoje kvalitete dobitnik većeg broja nagrada. Njegova lokacija u sjeni stoljetnih maslina sasvim sigurno dodatno pridonosi ugođaju boravka na ovom mjestu. Ispod kampa nalazi se i šljunčana plaža Adriatic na koju se posjetitelji rado vole spustiti i uživati u moru te nekim od pogodnosti koje se nude kupačima. Neke od njih su široka ponuda vodenih sportova, skijanje na vodi, popularna “banana” i slično. Na samoj plaži posjetitelji mogu i objedovati u nekom od restorana te se opustiti u vrlo popularnom beach baru.

Plaža Orsan

Ova je plaža smještena u blizini istoimenog hotela. Šljunčanog je tipa i svojom ljepotom nudi mir i uživanje svim svojim posjetiteljima. Plaža je okružena borovom šumom koja nudi odličan hlad u vrućim danima. Do plaže je izuzetno lako doći pješice šetnicom uz more ili automobilom asfaltiranim putem. Neposredno uz plažu nalazi se i jedan od popularnijih klubova koji nudi zabavu čak i kada padne mrak. Ova plaža popularno je prozvana i “party plaža” upravo zbog tih zabavnih sadržaja raznog tipa koji se nude mladima kako bi se poboljšao njihov boravak.

Plaža Podobuće

Ova plaža nalazi se u naselju Podobuće koje je samo desetak minuta udaljeno od Orebića, a riječ je o još jednoj šljunčanoj plaži. Smještena je u samom centru naselja i nadaleko poznata po svojoj ljepoti i čistoći mora. Također je izuzetno privlačna za obiteljske posjete i pruža lagani ulazak u more i plićak za one najmlađe. Okružena je ugostiteljskim objektima za sve koji žele odmoriti od kupanja i sunčanja. Jedna od lošijih stvari što se ove plaže tiče je činjenica da nema nekog dodatnog sadržaja za posjetioce te nemaju priliku unajmljivanja stvari kao suncobrani, čamci, pedaline i slično. No, to ne znači da ova plaža nije vrijedna posjeta, a isto tako i da se na tim stvarima neće poraditi već za predstojeću turističku sezonu.