Orebić – aktivnosti i lokacije koje se moraju posjetiti

Orebić osim raznih plaža, uvala i kupališta može ponuditi još mnogo zanimljivih lokacija i aktivnosti koje su zabavne i drage svima. Iako je vjerojatno glavni razlog velikog broja posjetitelja upravo želja za kupanjem i odmaranjem na plaži, neke od ovih aktivnosti sasvim sigurno bi mogle biti dodatni motiv za posjet prekrasnom Orebiću.

Lokacije

Puno je lokacija koje su nekima još uvijek nove i nisu niti znali da postoje u Orebiću, a definitivno su vrijedne spomena. Jedna od njih je tako i ribolovni raj Orebića.

Lovište

Među gustom borovom šumom, u dugoj prirodnoj uvali, nalazi se mjesto imena Lovište. Zbog izuzetno velikog morskog prostranstva ovo su mjesto još prozvali i mekom ribarstva. U svako doba dana ovdje se može pronaći svježu ribu, a isto tako ju je moguće i uloviti pecajući s obale. Najljepše iskustvo ribolova ostavlja pecanje s neke od brojnih ribarskih brodica koje se još nazivaju i koćaricama. Kako bi se došlo do Lovišta, potrebno je proći čitavim poluotokom što je zapravo odlično jer se osoba može upoznati s Pelješcem i njegovim ogromnim ljepotama.

Viganj

Viganj je izuzetno vjetroviti dio poluotoka Pelješca, a o njihovoj povezanosti čak su se pisali i stihovi. Kroz čitavu povijest ova je lokacija dočekivala velike brodove koji su dolazili raširenih jedra. Danas je priča malo drukčija. Jedra su puno manja, a ujedno i puno šarenija. Riječ je naravno o jedrima raznih ljubitelja windsurfinga koji uživaju u toj aktivnosti, a Viganj je jedno od najboljih mjesta za nju. Oni se tako već desetljećima okupljaju ovdje, a razvila su se čak i razna natjecanja u toj aktivnosti.

Kučište

Malo mjestašce imena Kučište smjestilo se u prirodnoj uvali, a okruženo je dugim šljunčanim plažama. Krase ga predivne kamene kuće te ulice i osebujni vrtovi koji mu daju romantični štih. Dan se u Kučištu može provesti odmarajući u opuštenoj atmosferi ili u raznim aktivnostima koje su idealne za windsurf. Sve u svemu, Kučište je idealna destinacija za odmor uz lagano piće i mirnu atmosferu.

Oskorušno

Oni čiji odabir mjesta za posjetiti ovisi i o gastronomskoj ponudi istog, definitivno će se odlučiti za Oskorušno. U ovom selu, prije svega je duga tradicija vinarstva, stočarstva i poljodjelstva. U svojim seoskim domaćinstvima posjetiteljima i turistima se pruža autentični gastronomski doživljaj unutrašnjosti Pelješca. Punih trbuha i okrijepljeni, posjetitelji se mogu upustiti u avanture istraživanja predivne lokalne prirode. Također, na svojem će putu vrlo vjerojatno naići i na crkvu svetog Nikole koja je smještena visoko iznad Oskorušna, na lokaciji s koje se pruža pogled na poluotok i ušće Neretve koji ostavlja bez daha.

Aktivnosti

Aktivnosti u Orebiću su raznovrsne, a najzabavnija je naravno okupati se, odmoriti i uhvatiti ljetni ten na nekoj od predivnih plaža. No, postoji još puno toga što odmor na ovoj lokaciji može učiniti posebnim i nezaboravnim.

Windsurfing

Zbog specifične vjetrovitosti na lokacijama kao što su spomenuti Viganj i Kučište, Orebić je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelja windsurfinga, odnosno surfanja na dasci uz pomoć vjetra. Viganj je već bio domaćin svjetskog i europskog prvenstva u ovom sportu, a time se malo koja destinacija može pohvaliti, pogotovo kada je riječ o tako malenom mjestu. Windsurfing je aktivnost koja ne mora biti natjecateljska već se u njoj svatko može okušati iz zabave i znatiželje.

Planinski biciklizam

Do najvišega pelješkog vrha Sv. Ilije može se doći na mnogo načina. Neki će se tako odlučiti posjetiti ga upravo biciklom. Otok Pelješac nudi veliku površinu netaknutih prostranstava te vinogradske i šumske staze. Iz godine u godinu, sve se više posjetitelja odlučuje doći ovdje i okušati u planinskom biciklizmu. Puno se radilo na tome da se tom tipu posjetitelja osigura što ugodnije iskustvo pa se tako Pelješac danas može pohvaliti velikim brojem označenih biciklističkih staza.

Morske aktivnosti

Puno je različitih morski aktivnosti kao što su sportovi na vodi, ronjenje, plivanje, surfanje, istraživane itd. U Orebiću su sve te aktivnosti dostupne posjetiteljima koji će se odlično zabaviti koju god odabrali za sebe. Možemo reći da na ovom mjestu uistinu svatko može pronaći nešto za sebe.