Općina Fužine idealan izbor za obiteljski izlet

Općina Fužine idealan je izbor za obiteljski izlet i odmor roditeljima i djeci nakon prvog ovogodišnjeg školskog tjedna. Na OPG-u Zeleni san uz boravak u prirodi djeca mogu uživati u druženju sa životinjama. Na OPG-u utočište su pronašle ljame, izvorno zaštićena pasmina krava Buša, ovce, konji, poni, magarci i raznovrsne ukrasne peradi. Ujedno se može saznati sve o uzgoju aronije i sibirske borovnice, dviju bobica, nutritivno visokovrijednih za ljudski organizam. U najpoznatijem goranskom izletištu Šumska bajka koje je smješteno u Liču najmlađe posjetitelje uvijek oduševe lane Miffy, Miško i Malena (jelen lopatar i košuta), divlje svinje i čudesan životinjski svijet Gorskog kotara. Izletište je idealno i za druženje s prijateljima jer imaju mogućnost i najma roštilja uz uživanje u domaćim goranskim likerima.

Ranč Vrelo s jahanjem na ponijima svakako je destinacija za obiteljski izlet koja se ne propušta, a kultno selo Roswell s originalnom scenografijom i kostimografijom sa snimanja poznatog filma Winnetou pruža posjetiteljima mogućnost doživljaja western filmova. Posjetitelji imaju mogućnost doživjeti Divlji zapad u malom jer se u samom selu nalaze kovačnica, šerifov ured, saloon, pivovara, kineska praonica rublja, pojilo za konje i štala, ured za poštu i telegraf, trgovina, mala pilana, kapelica, javna kupaonica pa čak i agencija za nekretnine te još mnoštvo interesantnih sadržaja iz filmova o kaubojima i Indijancima. Dakako, posjetitelji se mogu okušati i u bacanju lasa, pucanju s lukom i strijelom, jahanju konja i pucanju iz Winchesterke i dr.

Jezera Potkoš, Lepenica i Bajer privlače šetače svih generacija, a ove nedjelje, 12. rujna na jezeru Bajer očekuje ih atraktivna vožnja brodićem Sv. Anton uz glazbu i degustaciju domaćih proizvoda. Bajer music vibes, organizirana vožnja koja pruža neodoljiv pogled na Fužine i područje jezera uz dodatan sadržaj održat će se s početkom u 15 te 16 sati, a nastupit će Marin Tuhtan. Domaći OPG Anite Beljan osigurao je degustacije sokova o bazge i mente. Cijena karte za odrasle iznosi 20 kuna, a za djecu 10 kuna. Obiteljska karta iznosi 50 kuna (uključuje dvoje roditelja i troje djece). Djeci do četiri godine ne naplaćuje se karta. Redovne vožnje brodićem Sv. Anton, bez glazbe i degustacije, su na rasporedu u 10, 11, 12, 14 i 17 sati. Dodatan sadržaj je i izletnički vlakić koji posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanja pitoresknog kraja Fužina i okolnih naselja. Više informacija o sadržajima Općine Fužine možete saznati putem Facebook stranice Ureda za turizma Općine Fužine.