Medulin – plaže favorita velikog broja stranih turista

Medulin je naselje i općina u Istarskoj županiji. U sastavu općine Medulin nalaze se još i naselja Banjole, Pješčana Uvala, Pomer, Premantura, Valbonaša, Vinkuran i Vintijan. Sva ova naselja zajedno broje oko šest i pol tisuća stanovnika, a izuzetno su popularne turističke destinacije tijekom ljetnih mjeseci. Najzaslužnije zato su medulinske plaže koje ne samo da iz godine u godinu privlače nove posjetitelj i turiste, već garantiraju i da će se oni stari vratiti opet.

Plaža Skrape

Jedna od takvih plaža je plaža Skrape. Velik broj lokalnog stanovništva reći će kako im je upravo Skrape omiljena plaža. Karakterizira ju stjenovita obala koja je idealna za sunčanje i odmor. Prigodna je za obitelji u kojima ima manje djece jer ima jako blag ulaz u more i puno plićaka. Isto tako je prigodna za razne igre u vodi među kojima je najpopularnija picigin. Unajmiti se mogu ležaljke i suncobrani, a plaža je okružena i raznim ugostiteljskim objektima koji su idealni za skloniti se sa sunca i predahnuti uz hladno piće ili nešto za pojesti.

Plaža Bijeca

Najpoznatija plaža među posjetiteljima je plaža Bijeca koje je smještena u samom naselju Medulin. Duga je oko jednog kilometra i pješčanog je tipa. Ulaz je blage prirode i također vrlo prigodan za djecu i razne aktivnosti u plićaku. Bijeca je idealno mjesto za cjelodnevni odmor s prijateljima ili u krugu obitelji. Plaža nudi posjetiteljima sve osnovne potrepštine kao ležaljke, suncobrane, tuševe i kabine za presvlačenje. Uz plažu je otvoreno mnogo ugostiteljskih objekata i teško je da će na Bijeci nekome nešto nedostajati.

Plaža Belvedere

Plaža Belvedere je vjerojatno najmodernije uređena plaža u Medulinu. Opremljena je svim osnovnim pogodnostima kao što su tuševi i kabine za presvlačenje te mogućnosti unajmljivanja ležaljki i suncobrana. Uz to su na nekim mjestima izgrađene stepenice za lakši ulazak i izlazak iz vode, a svima koji borave na plaži dostupan je i besplatan Wi-Fi imajući na umu da je danas mnogima teško negdje otići bez da ne podijele slike uživanja na društvenim mrežama. Oko plaže je jako lijepo uređen okoliš, a uz šetnicu koja se proteže duž cijele plaže postavljena je rasvjeta koja je idealna za noćne kupače.

Plaža Alba Chiara

Plaža Alba Chiara šljunčanog je tipa, a smjestila se u nastavku dvije spomenute plaže – Bijece i Belvedere. Predivno je uređena, a osim unajmljivanja ležaljki i suncobrana, moguće je unajmiti i kanue, pedaline, jet-ski te bicikle. Kao i svaka malo posjećenija plaža, i plaža Alba Chiara je okružena ugostiteljskim objektima koji pružaju velik izbor osvježavajućih pića i neizbježnih sladoleda.

Plaža Centinera

Centinera je plaža koja se nalazi u naselju Banjole. Okružena je stoljetnom borovom šumom koja osigurava predivan hlad u vrućim ljetnim danima. Sama plaža je šljunčanog tipa, a neki od prizora s plaže su nezaboravni. Ono što je karakteristično za ovu plažu su njezina tri animatora koji gotovo cijeli dan posjetiteljima nude razne programe opuštanja i vježbi.

Plaža Del Mar

Plaža Del Mar nalazi se ispred istoimenog hotela i duga je gotovo 500 metara. Šljunčanog je tipa i idealna je za obiteljske posjete. Pruža mir i opuštajuću atmosferu svima, a odrasli mogu iz hladovine okolne šume ili s terase nekog od raznih ugostiteljskih objekata nadgledati svoju djecu koja uživaju u plićaku.