Malinska – predivne plaže otoka Krka

Malinska je naselje koje se smjestilo na hrvatskom otoku Krku. Nekada je ovo naselje bilo najpopularnije po svojoj luci, ali posljednjih godina postalo je pravi turistički centar. Budući da je riječ o mjestu koja nema niti tisuću stanovnika, broj turista i posjetioca koji dolaze svake godine uistinu je impresivan. Vrijedi stoga istaknuti neke od najpopularnijih i najljepših plaža te njihovih raznolikih sadržaja koje Malinska nudi svima koji odluče svoje povjerenje ukazati toj predivnoj destinaciji.

Plaža Haludovo

Kompleks plaža Haludovo prvenstveno je jako popularan među turistima i posjetiocima koji žele dan na plaži provesti sa svojom djecom. Ulazi u vodu blagi su, a postoje plaže koje su u potpunosti prekrivene pijeskom što je idealno za one najmlađe koji žele uz more graditi i malene kule u pijesku. U kompleksu se nalaze i šljunčane te stjenovite plaže za sve one koji preferiraju taj tip. Kompleks je nekada bio puno organiziraniji, ali i danas je još uvijek apsolutno predivan. Plaža je velikim dijelom prekrivena i prirodnim hladom okolnih borovih šuma što je odlično za sve koji žele predahnuti od dana provedenog na suncu. Spoj mirisa morskog zraka pomiješan sa svježim mirisom borova jedno je često zapostavljeno iskustvo koje je garancija za opuštanje i uživanje.

Plaža Rupa

Plaža Rupa je glavna gradska plaža i posjeduje apsolutno sve suprotne karakteristike od svog imena. Riječ je o poprilično malenoj plaži koja je također prekrivena pijeskom te je djelomično betonirana.. S obzirom na to da je riječ o glavnoj plaži u Malinskoj, u njenoj neposrednoj blizini smješteni su mnogi restorani, apartmani i ostali ugostiteljski objekti namijenjeni za veće uživanje u vrućim ljetnim danima. Na plaži postoji dio koji je namijenjen isključivo djeci za igranje i to je ogromni plus u očima roditelja koji posjećuju plažu Rupu. Uz to, ova je plaža i dobitnik Plave zastave, nagrade koju često vrlo rado spominjemo, a dodjeljuje se za plaže iznimne kvalitete i čistoće mora. Vrijedi istaknuti da plaža nudi i infrastrukturu za invalide kako bi i oni mogli uživati u blagodatima koje nudi.

Plaža Rova

Plaža Rova zbog svoje kristalno prozirne i čiste vode slovi za jednu od najljepših plaža Malinske. Plaža Rova duga je oko 250 metara, a između plaže i najbližeg hotela jedna je velika čistina koja je odlična za laganu šetnjicu ili dječju igru na putu do plaže. Na njoj se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a oko plaže se u neposrednoj blizini nalazi velik broj ugostiteljskih objekata za sve željne osvježenja. Na ovoj lokaciji postoji i jedna manja, skrivena plažica koju karakterizira to da je prekrivena zelenilom što svakako nije uobičajen izgled za jednu plažu.

Rajska plaža

Rajska plaža definitivno nije za svakoga. Riječ je o prirodnoj plaži koja se nalazi između mjesta Malinska i Njivice, a namijenjena je nudistima iako nije službeno tako okarakterizirana. Osim toga, dodatni razlog zašto nije prigodna za djecu su i strmi i duboki ulazi u vodu koji mogu biti poprilično opasni za mlade i neiskusne plivače. Sama plaža prekrivena je stijenama između kojih se nazire malo zelenila. Na Rajskoj plaži ne nudi se nikakav dodatni sadržaj posjetiocima već je potrebno sa sobom ponijeti sve što bi trebalo biti dostatno za dan proveden na plaži.