Mali Lošinj – plaže koje pozivaju na kupanje

Mali Lošinj je grad u Republici Hrvatskoj koji je smješten na južnom dijelu otoka Lošinja. Čini ga čak 14 naselja, a zajedno imaju nešto više od 8 tisuća stanovnika. Tijekom sezone, Mali Lošinj je pravi hit, a tome najviše doprinose njegova prekrasna kupališta, plaže i uvale koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Česta je pojava da se posjetioci i turisti koji su se odlučili posjetiti Mali Lošinj narednih godina opet vrate na ovo mjesto jer je ovdje poprilično jak osjećaj i atmosfera koja podsjeća na dom. Vrijedi stoga istaknuti neke od najpoznatijih i najpopularnijih plaža koje iz godine u godinu dovode veći broj turista u ovo malo mjesto.

Plaža Bojčić

Plaža Bojčić nalazi se na istočnoj strani otoka Lošinja, a riječ je o šljunčanoj plažici koja je pravi hit među turistima i posjetiocima, pogotovo onima koji na plažu žele povesti i svoju djecu. Plaža je lijepo opremljena s osnovnim potrepštinama za kupače kao što su tuševi i zahodi. Okružena je šumom koja u vrućim ljetnim danima pruža odličnu zaštitu od Sunca. Iznad same plaže nalazi se šetnica koja vodi direktno do restorana i kafića za sve koji se žele dodatno osvježiti ili pojesti nešto.

Plaža Srebrna uvala

Plaža Srebrna uvala prekrivena je šljunkom, a u sredini se nalazi stjenoviti dio. Ulaz u more izuzetno je blag što ga čini pogodnim za one najmlađe, a posebno je označena i zona za plivanje. Plaža je izuzetno dobro opremljena dodatnim rekvizitima i aktivnostima te se tako mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a za one željne aktivnosti tu su razna igrališta kao i mogućnost igranja vodenih sportova. Na plaži rade i dva bara za sve posjetioce željne dodatnog osvježenja i predaha od kupanja i sunčanja.

Plaža Uvala Čikat

Na otoku Lošinju nalazi se kamp Čikat koji je sasvim sigurno jedan od ljepših dijelova otoka. Većim je dijelom prekriven šumom i nudi odlična mjesta za predah od većih vrućina. Ovdje je zapravo riječ o jednoj velikoj uvali u kojoj se nalaze tri manje uvale. Jedna od njih je pješčana s blagim ulazom u more i apsolutni favorit najmlađih posjetioca. I ovdje se jako brine o turistima i posjetiocima pa im je omogućeno mnoštvo raznih sadržaja, aktivnosti i rekvizita kako bi se njihov boravak učinilo što ljepšim i nezaboravnijim. Osim toga, moguće je i naučiti neku novu vještinu među kojima su najpopularnije surfanje i ronjenje. Veći je broj ugostiteljskih objekata na ovoj lokaciji, a primjerice, neke osnovne stvari kao tuševi i zahodi besplatni su za korištenje.

Plaža Kadin

Plaža Kadin smjestila se na samom ulazu u Mali Lošinj. Radi se o pretežito stjenovitoj plaži s par šljunčanih uvalica u kojima je posjetiocima prigodno raširiti svoje ručnike ili ležaljke i uz predivni morski zrak i klimu pokušati uhvatiti malo boje i odmoriti. Plaža je posebno uređena za turiste te ima svoje parkiralište i ugostiteljske objekte. Osim što je ulaz u vodu blag, napravljene su i stepenice koje kupače polagano uvode u more. Kao što je to slučaj i s ostalim plažama u Malom Lošinju, i na plaži Kadin se trude biti što pristupačniji posjetiteljima pa su tako osnovne potrepštine poput tuševa besplatne za korištenje.