Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dalmacija

Gdje se okupati u Splitu?

Ako ste se na svom odmoru našli u predivnom Splitu, nedvojbeno je da ćete nešto vremena odvojiti na razgledanje predivnih znamenitosti grada i modernih vila po kojima Hrvatska postaje poznata. No, ipak je vrlo vjerojatno glavni razlog posjete Splitu upravo kupanje na nekim od njegovih prelijepih i jedinstvenih plaža. Donosimo vam stoga kratki vodič na koje plaže u gradu obratiti najviše pažnje.

Plaža Bene

Plaža Bene nalazi se na sjeveroistočnom dijelu Marjana. Djelomično je pješčana, što je uvijek privlačno posjetiteljima, a okružuje ju borova šuma koja tijekom vrućih ljetnih dana pruža odličan prirodni hlad. Plaža je odlično opremljena raznim rekvizitima za iznajmljivanje, a tu su i ostali sadržaji kao tereni za tenis, igrališta za djecu te restorani i ostali ugostiteljski objekti. Također, na jednom dijelu plaže izgrađena je i potrebna infrastruktura kako bi osobe s invaliditetom mogle lakše pristupiti moru.

Plaža Kašjuni

Još jedna plaža smjestila se u podnožju Marjana, no ovaj put je riječ o plaži Kašjuni koja se nalazi na njegovoj jugozapadnoj strani. Riječ je zapravo o velikoj šljunčanoj uvali koja je također odlično opremljena i nudi puno sadržaja. Izuzetno je popularna za osobe koje dolaze u posjet sa svojim obiteljima te djecom.

Plaže Kaštelet i Ježinac

Kaštelet i Ježinac su dvije šljunčane plaže koje se nadovezuju jedna na drugu. Kao i prethodne dvije spomenute plaže i ove su smještene u podnožju Marjana. Zbog svojih blagih ulaza u vodu i raznih sadržaja, jako su privlačne obiteljima s djecom, a od osnovnih potrepština posjetiteljima nude tuševe i kabine za presvlačenje. Uz to, tu su i razni ugostiteljski objekti za sve koji žele predahnuti od morskih aktivnosti.

Plaža Bačvice

Bačvice su pješčana plaža u središtu grada i ujedno najpoznatija plaža u gradu Splitu. Kao kupalište, Bačvice su otvorene još davne 1919. godine, a mogu primiti i do deset tisuća kupača. Bačvice nude prekrasnu šetnicu danju i odličan provod za mlade noću. Ono što je neizostavan prizor na ovoj plaži je naravno velik broj igrača u plićaku koji igraju popularni picigin.

Plaža Firule

Plaža Firule još je jedna od nadaleko poznatih splitskih plaža, a riječ je o pješčanom tipu plaže. Okružena je predivnim zelenilom koje pruža i ugodan prirodni hlad. U osnovnoj ponudi, Firule posjetiteljima nude kabine za presvlačenje i tuševe, a u okolici plaže nalazi se više od pedeset različitih smještajnih objekata. Plaža je oduvijek bila privlačna roditeljima s djecom zbog svojih plićaka kao i zatvorenosti uvale.

Plaža Trstenik

Plaža Trstenik nalazi se na istočnoj strani Splita. Plaža je šljunčanog tipa s blagim ulazima u vodu pa je to čini još jednom u nizu plaža prigodnih za obiteljske posjete u Splitu. Na Trsteniku se ponosno vijori i Plava zastava – nagrada koja se dodjeljuje plažama za njihovu iznimnu kvalitetu i uređenost.

Plaža Žnjan

Plaža Žnjan smjestila se između plaža Trstenik na zapadu i Duilovo na istoku. Dolaskom pape Ivana Pavla II. u Split 1998. godine postala je jako popularna među lokalnim stanovništvom što se održalo i do danas. Upravo je zato najpopularnija među Splićanima, a krasi ju predivna šetnica te velik broj različitih privlačnih sadržaja za sve uzraste. Uz to, uvijek se može osvježiti u nekom od okolnih ugostiteljskih objekata.

Izvor fotografija:

Možda će vas zanimati

Svijet

Jamajka je zemlja koja je već desetljećima na top listi turističkih destinacija. Otok na kojem imate priliku uživati u prirodnim ljepotama kao što su...

Svijet

Ako većinu ljudi upitate koja je njihova omiljena destinacija rijetko tko će vam odgovoriti da je to Grenland. Ali razlog za to ne leži...

Svijet

Tanzanija je najveća zemlja u istočnoj Africi poznata po svojim prirodnim ljepotama. Zemlja ima bogatu povijest, s prvim stanovnicima koji su se pojavili prije...

Svijet

Madagaskar je država koja se ne može usporediti s niti jednom drugom državom na čitavom svijetu s obzirom na njenu divljinu, krajolike te etničku...