Gdje se okupati u Splitu?

Ako ste se na svom odmoru našli u predivnom Splitu, nedvojbeno je da ćete nešto vremena odvojiti na razgledanje predivnih znamenitosti grada i modernih vila po kojima Hrvatska postaje poznata. No, ipak je vrlo vjerojatno glavni razlog posjete Splitu upravo kupanje na nekim od njegovih prelijepih i jedinstvenih plaža. Donosimo vam stoga kratki vodič na koje plaže u gradu obratiti najviše pažnje.

Plaža Bene

Plaža Bene nalazi se na sjeveroistočnom dijelu Marjana. Djelomično je pješčana, što je uvijek privlačno posjetiteljima, a okružuje ju borova šuma koja tijekom vrućih ljetnih dana pruža odličan prirodni hlad. Plaža je odlično opremljena raznim rekvizitima za iznajmljivanje, a tu su i ostali sadržaji kao tereni za tenis, igrališta za djecu te restorani i ostali ugostiteljski objekti. Također, na jednom dijelu plaže izgrađena je i potrebna infrastruktura kako bi osobe s invaliditetom mogle lakše pristupiti moru.

Plaža Kašjuni

Još jedna plaža smjestila se u podnožju Marjana, no ovaj put je riječ o plaži Kašjuni koja se nalazi na njegovoj jugozapadnoj strani. Riječ je zapravo o velikoj šljunčanoj uvali koja je također odlično opremljena i nudi puno sadržaja. Izuzetno je popularna za osobe koje dolaze u posjet sa svojim obiteljima te djecom.

Plaže Kaštelet i Ježinac

Kaštelet i Ježinac su dvije šljunčane plaže koje se nadovezuju jedna na drugu. Kao i prethodne dvije spomenute plaže i ove su smještene u podnožju Marjana. Zbog svojih blagih ulaza u vodu i raznih sadržaja, jako su privlačne obiteljima s djecom, a od osnovnih potrepština posjetiteljima nude tuševe i kabine za presvlačenje. Uz to, tu su i razni ugostiteljski objekti za sve koji žele predahnuti od morskih aktivnosti.

Plaža Bačvice

Bačvice su pješčana plaža u središtu grada i ujedno najpoznatija plaža u gradu Splitu. Kao kupalište, Bačvice su otvorene još davne 1919. godine, a mogu primiti i do deset tisuća kupača. Bačvice nude prekrasnu šetnicu danju i odličan provod za mlade noću. Ono što je neizostavan prizor na ovoj plaži je naravno velik broj igrača u plićaku koji igraju popularni picigin.

Plaža Firule

Plaža Firule još je jedna od nadaleko poznatih splitskih plaža, a riječ je o pješčanom tipu plaže. Okružena je predivnim zelenilom koje pruža i ugodan prirodni hlad. U osnovnoj ponudi, Firule posjetiteljima nude kabine za presvlačenje i tuševe, a u okolici plaže nalazi se više od pedeset različitih smještajnih objekata. Plaža je oduvijek bila privlačna roditeljima s djecom zbog svojih plićaka kao i zatvorenosti uvale.

Plaža Trstenik

Plaža Trstenik nalazi se na istočnoj strani Splita. Plaža je šljunčanog tipa s blagim ulazima u vodu pa je to čini još jednom u nizu plaža prigodnih za obiteljske posjete u Splitu. Na Trsteniku se ponosno vijori i Plava zastava – nagrada koja se dodjeljuje plažama za njihovu iznimnu kvalitetu i uređenost.

Plaža Žnjan

Plaža Žnjan smjestila se između plaža Trstenik na zapadu i Duilovo na istoku. Dolaskom pape Ivana Pavla II. u Split 1998. godine postala je jako popularna među lokalnim stanovništvom što se održalo i do danas. Upravo je zato najpopularnija među Splićanima, a krasi ju predivna šetnica te velik broj različitih privlačnih sadržaja za sve uzraste. Uz to, uvijek se može osvježiti u nekom od okolnih ugostiteljskih objekata.