5 zanimljivih lokacija u Amsterdamu

Poznat kao grad bicikala i kanala, glavni grad Nizozemske jedno je od najboljih turističkih odredišta u cijeloj Europi. Osim što možete provesti zabavne i zanimljive trenutke zahvaljujući beskrajnoj ponudi događanja i turističkih atrakcija, ovaj je grad savršen da se izgubite u njegovim kvartovima punim sjajne atmosfere. tolerancije i multikulturalnosti. Amsterdam može biti primjer drugim zemljama i mjesto u kojem biste zasigurno nakon putovanja zaželjeli ostati živjeti. Pripremili smo popis preporuka za posjetu najljepših mjesta u Amsterdamu. 

Amsterdamski kanali

Foto: Pixabay

Amsterdam ima više od 100 kilometara kanala, 1000 mostova i više od 2000 čamaca, od kojih se dio nalazi u povijesnoj jezgri okružen sa svoja 4 najpoznatija kanala: Singel, Herengracht , Prinsengracht i Keizersgracht. Kad pogledamo ove podatke, ne čudi usporedba Amsterdama s Italijom i naziv Venecija sjevera. Ako imate malo vremena, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti u Amsterdamu je prošetati obalama kanala Singel, a posebno Herengrachta, u području četvrti Jordaan, gdje ćete pronaći najljepše i najšarmantnije kuće.

Muzej Ane Frank

Foto: Pixabay

Kuća Anne Frank, smještena na obalama kanala Prinsengracht, u četvrti Jordaan, jedno je od najljepših i ujedno najvažnijih mjesta za vidjeti u Amsterdamu.

U stražnjem dijelu ove zgrade, preuređene u muzej, obitelj Anne Frank živjela je u skrivanju dvije godine tijekom nacističke okupacije grada u Drugom svjetskom ratu. Tijekom tog zatočeništva, Anna Frank je napisala svoj poznati dnevnik, koji je kasnije objavio njezin otac Otto Frank, jedini preživjeli iz skrovišta. Na ulazu će vam dati brošuru koja objašnjava povijest i sve detalje koje ćete vidjeti tijekom posjeta, među kojima se ističu originalni dnevnik Anne Frank i skrovište.

Van Goghov muzej

Foto: Pixabay

Muzej Van Gogha, koji sadrži najopsežniju zbirku velikog nizozemskog slikara, još je jedno od najzanimljivijih mjesta za posjetiti u Amsterdamu. Unutar ovog muzeja pronaći ćete više od 200 slika i 400 crteža, iz različitih razdoblja, jednog od najvećih slikara u povijesti. Kako biste bolje razumjeli njegov zanimljiv i ujedno tragičan život, osim njegovih najpoznatijih slika, preporučujemo da rezervirate vođenu turu sa stručnjakom za umjetnost.

Trg Dam

Foto: Pixabay

Trg Dam je najvažniji i najzanimljiviji trg u Amsterdamu. Okružen zgradama kao što su Kraljevska palača, Nieuwe Kerk (Nova crkva), muzej voštanih figura Madame Tussauds i luksuzna trgovina De Bijenkorf, ovaj trg je svakodnevno ispunjen turistima koji sjede na stepenicama koje okružuju Nacionalni spomenik ili na terasama brojnih barova.

Upoznajte sve o Heinekenu

Foto: Pixabay

Još jedno od najpoznatijih mjesta u Amsterdamu je zgrada u kojoj je nekada bila prva destilerija svjetski poznatog Heineken piva, a sada je pretvorena u muzej. Tijekom obilaska unutrašnjosti, interaktivno ćete naučiti cijeli proces proizvodnje ovog piva i njegovu ekspanziju u gotovo svim zemljama svijeta, neke zanimljivosti poput razloga zelene boje i starih fermentacijskih kotlova, sve do završetka s degustacijom.

Hortus Botanicus

Foto: Unsplash / Sabrina Mazzeo

Kako bismo završili listu najljepših mjesta koje vrijedi posjetiti u Amsterdamu, predlažemo da nikako ne izostavite prekrasan Hortus Botanicus, jedan od najstarijih botaničkih vrtova na svijetu, star više od 300 godina. Ovi vrtovi, smješteni izvan užurbanog centra, mala su oaza mira u kojoj vrijedi prošetati među više od 4000 vrsta biljaka.