Rabac – plaže i kupališta ove istarske destinacije

Rabac je naselje koje se nalazi na istočnoj strani istarskog poluotoka. Najpoznatiji je upravo po onome što većina posjetioca i turista prvo istraži o mjestu koje želi posjetiti, a riječ je svakako o plažama i kupalištima. Kroz svoju povijest Rabac je bio domaćin nekim velikim imenima i bitnim figurama. Za potrebe ugošćivanja, 1925. godine je izgrađen i prvi veći hotel koji je nosio ime Trieste. Njega je danas moguće pronaći pod imenom Primorje. Jedan hotel sasvim sigurno nije mogao ugostiti sve koji su bili zainteresirani za posjete pa se u tom periodu povijesti počelo intenzivnije raditi na infrastrukturi i promocijama Rapca. Rezultate tog truda vidimo i danas po impresivnom broju posjetitelja iz turističke sezone u sezonu.

Rabac plaže

Ako je netko ljubitelj povijesnih građevina i znamenitosti, tek par kilometara od Rapca nalazi se Labin koji bi ipak malo više trebao zadovoljiti po tom pitanju. No, ako netko mjesto za odmor bira prvenstveno po tome kakva su kupališta, plaže i uvale, s Rapcem sigurno neće pogriješiti.

Plaža Girandella

Plaža Girandella predivna je šljunčana plaža i jedan od prepoznatljivijih simbola Rapca. Zbog svoje kvalitete i čistoće mora, ova plaža je i nagrađena Plavom zastavom, međunarodnim ekološkim postignućem za zaštitu okoliša mora i obala. Sadržaj koji se nudi na plaži prilagođen je svim uzrastima pa će tako svi biti u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, picigin, odbojka, skijanje na vodi, tenis i brojne druge aktivnosti svima su na raspolaganju. Nakon sunčanja i kupanja ili neke od nabrojanih aktivnosti, lako se zaputiti u neki od obližnjih restorana ili kafića. Kada padne noć, Girandella je nerijetko domaćin raznim koncertima i priredbama pa se može reći da tijekom sezone ova plaža ne spava.

Plaža Lanterna

Plaža Lanterna duga je oko čak tri kilometra i na mjestima je šljunčana, stjenovita, pješčana i popločena. Doista nudi sve što netko od posjetioca može poželjeti od kupališta. S plaže Lanterna svakoga će zadiviti pogled koji seže do Novigrada i ušća rijeke Mirne koji su smješteni na drugoj strani obale. I na ovoj plaži je velik naglasak na pružanju usluga i aktivnosti za sve uzraste. Tako su dostupne razne zanimacije za djecu od igrališta do tobogana, a za one nešto starije, uz uobičajenu ponudu za posjetioce koja uključuje iznajmljivanje suncobrana i ležaljki, tu je i bazen s morskom vodom u kojem se moguće opustiti uz hidromasažu.

Plaža sveta Andrea

Plaža sveta Andrea u Rapcu nalazi se usred turističke zone koja je krcata hotelima i restoranima te ostalim raznim objektima. Plaža je šljunčanog tipa, a jako je privlačna posjetiocima s djecom zbog predivnih plićaka koji su prigodni za mlađe uzraste. Kao dodatna aktivnost za najmlađe nude se i iznajmljivanje pedalina, tobogani i razna igrališta. Za ljubitelje sporta također postoji velik broj mogućnosti među kojima je čak i jedrenje. Plaža je okružena predivnom šumom koja pruža ugodan hlad tijekom vrućih ljetnih dana. Budući da je zabava i lijep provod gotovo pa garantiran na ovoj plaži, za sve one koji žele pamtiti svoj posjet ovoj lokaciji postoje i razne suvenirnice i predivna mjesta za okinuti fotografiju s divnom pozadinom.