Crikvenica – plaže neprocjenjive kvarnerske rivijere

Crikvenica je grad u Republici Hrvatskoj koji se nalazi na zapadu države, točnije u kvarnerskom zaljevu i dio je Primorsko-goranske županije. Grad broji oko 11 tisuća stanovnika, no tijekom sezone pridružuje im se na tisuće turista koji su čuli priče o prekrasnim plažama ove destinacije i došli su se uvjeriti osobno. Sasvim sigurno će se svojim dolaskom i uvjeriti jer Crikvenica nudi doista predivne lokacije za smještaj prije svega, a zatim i jedan širi izbor plaža ovisno o nečijem ukusu.

Crikvenica – Gradska plaža

Apsolutno glavna plaža i kupalište u Crikvenici upravo je Gradsko kupalište ili Gradska plaža. Ova lokacija kroz godine osvojila je uistinu impresivan broj različitih nagrada, a najvažnije su one osvojene za izuzetnu kvalitetu te izgled i uređenje. Radi se o prirodnoj plaži, što znači da je oblikovana isključivo pod utjecajem prirode – morskim strujama i valovima. Plaža je bogata plićacima u kojima uživaju najmlađi, a obala je pješčana što ju čini odličnom za sunčanje i odmaranje koje preferiraju nešto stariji posjetitelji. Također, pristupačna je i za osobe s invaliditetom kojim sanitarni čvorovi omogućavaju lak ulazak u vodu. Od ostalih sadržaja nude se razne sportske aktivnosti, u vodi i na pijesku, a noći su savršene za druženje uz vodu, noćno kupanje ili manje koncerte.

Crikvenica Gradska plaža – cijene

Budući da je Gradska plaža okružena ogradom, a postoji i parking za vozila koji posjetitelji mogu koristiti, ulaz na ovu plažu se naplaćuje. Srećom, cijene su i više nego povoljne pa je tako cijena ulaza za odrasle 15 kuna, a za djecu do 15 godina cijena iznosi 8 kuna. Također, nakon 17 sati, ulaz je besplatan za sve.

Plaža Crni Molo

Plaža Crni Molo zapravo je dio Gradske plaže, ali karakterizira ju plitka uvala. Također, jako je privlačna za sve željne aktivnosti u vodi jer se često organiziraju sati aerobika što privlači puno ljudi, a pogotovo one koji su u potrazi za zabavom. Plaža još nudi i razne tobogane, terene za odbojku, suncobrane, ležaljke, a opremljena je i tuševima za sve koji su završili s kupanjem. U okolici postoji veći broj restorana i kafića za sve koji se žele rashladiti nekim pićem ili pojesti nešto. Još jedna lijepa pogodnost ove plaže jest to da su kućni ljubimci također dobrodošli.

Plaža Balustrada

Plaža Balustrada je pretežito pokrivena šljunkom sa stjenovitim dijelovima. Okolica plaže okružena je drvećem koje pruža ugodan hlad te zelenim površinama. Budući da je izuzetno popularna, rijetkost je da nije prepuna posjetitelja i kupača koji se žele dobro provesti. Aktivnosti koje se nude su uistinu velike, a uključuju pedaline, vodeni park, igralište, odbojku na pijesku, trampolin, tenis te zabavni park za djecu. Balustrada je i neposredni susjed Gradske plaže Crikvenica. Zajedno su duge oko čak 1.5 kilometar.

Plaža Kaštel

Plaža Kaštel smještena je ispred istoimenog hotela u samom centru grada. Radi se o plaži koju pokriva sitni šljunak što ju čini pogodnom za one koji žele uhvatiti malo boje sunčanjem ili jednostavno odmarati uz zvukove mora. Naravno, kao što je to često i običaj, tako i uz ovu plažu možete naići na velik broj restorana, a budući da je neposredno uz centar, sjajna je opcija za laganu šetnjicu kroz grad i piće ili sladoled s prijateljima ili obitelji.

Podvorska – plaža za pse

Ako se netko odlučio na odmor otići sa svojim psom i ne zna gdje ići, definitivno je pravi odgovor Crikvenica. Plaže poput Podvorske zato su izuzetno drage svima koji posjeduju jednog ili više pasa. Ova plaža je otvorena 2010. godine i nudi razne aktivnosti za tog čovjekovog najboljeg prijatelja. Neke od najistaknutijih su tako tuševi namijenjeni isključivo za pse ili pak poligoni koji im služe za zabavu. Ulaz na ovu plažu je besplatan, ali moraju se poštivati neka određena pravila koja su istaknuta na samom ulazu. Podvorska je tako osvojila dosta nagrada i postala je popularna destinacija ljubiteljima pasa diljem svijeta. Također, moguće je čak pronaći i kafić koji nudi pića kao pivo ili čaj koji su namijenjeni za pse. Dogodi li se psu nešto tijekom posjeta plaži, u blizini se nalazi i veterinarska ordinacija tako da posjetitelji mogu biti sigurni.