Kupališta, uvale i plaže – Novi Vinodolski

Novi Vinodolski je hrvatski grad koji se nalazi u Primorsko-goranskoj županiji. Grad čini čak 20 različitih naselja, a ukupno u njima živi nešto više od 5000 stanovnika. Grad je smješten na brežuljku, a njegova lokacija je vrlo blizu nekih od glavnih autocesta što ga čini vrlo pristupačnim posjetiteljima i turistima iz Hrvatske, ali i raznih dijelova Europe.

Plaže u Novom Vinodolskom

Glavni razlog zašto je Novi Vinodolski apsolutni hit svake turističke sezone su sasvim sigurno njegove predivne plaže i kupališta. Vrijedi stoga istaknuti neke od najpoznatijih i najposjećenijih.

Glavna gradska plaža Lišanj

Biti u Novom Vinodolskom, a ne posjetiti Glavnu gradsku plažu bilo bi, u najmanju ruku, neočekivano od bilo kojeg turističkog posjetitelja ovog grada. Glavna gradska plaža nalazi se uz hotelski kompleks tako da tijekom sezone ima ogromnu količinu posjetitelja. Sadržaj plaže namijenjen je svim uzrastima jer nudi razne aktivnosti u kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Također, ova plaža je i dobitnica Plave zastave koja se dodjeljuje plažama za iznimnu kvalitetu i čistoću. Na nekim dijelovima je plaža prekrivena šljunkom ili pijeskom, a dijelom je i betonirana.

Plaža na Bribirskoj obali

I ova plaža je na svojim dijelovima pješčana, šljunčana i betonirana. Duga je više od jednog kilometra i kako domaćini vole reći, izuzetno je prikladna za parove zbog svoje romantičnosti. Naravno, u njoj mogu uživati i obitelji, a prilagođena je i za osobe s invaliditetom što je uvijek ogroman plus za jednu plažu. Ugostiteljska ponuda je i više nego solidna, a svima je osiguran i pristup automobilom. Ono što će mnogi, ponajviše mladi, također označiti kao veliku prednost jest i besplatni wi-fi za sve koji tijekom svog boravka na plaži žele imati pristup Internetu.

Plaža za pse

Novi Vinodolski nudi posjetiteljima i plažu na kojoj mogu uživati sa svojim psima. Naravno, nisu svi u situaciji u kojoj mogu putovati na odmor, a za sobom ostaviti svog najdražeg ljubimca. Za sve takve osobe, ova plaža je pravi raj, a i okolni restorani te kafići su prilagođeni situacijama u kojima njihovi posjetitelji sa sobom dovode svog psa. Plaža se nalazi u uvali Mala Draga koja je od centra Novog Vinodolskog udaljena oko 1 kilometar.

Plaža Povile

Ova šljunčana plaža nalazi se oko 2 kilometra južno od Novog Vinodolskog i idealna je za one koji se žele udaljiti od gužve i buke koje sa sobom nosi turistička sezona. Pruža predivnu lokaciju za kupanje i prije svega tišinu i izoliranost koju više-manje žele svi kada razmišljaju o sunčanju i odmaranju uz more.

Plaža Škarpun

Plaža Škarpun je predivna plaža koja se nalazi u Novom Vinodolskom, u malenoj i tihoj uvali. Prekrivena je šljunkom i svojim posjetiteljima pruža razne aktivnosti te mogućnosti iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Također, onima koji žele doći automobilima, omogućen je i parking.

Plaža Pod Spomenik

Plaža Pod Spomenik ponajprije privlači avanturiste koji uživaju u stjenovitom krajoliku. Upravo zbog te svoje karakteristike, ova plaža je pomalo izolirana i nije joj lako pristupiti. Trud kako bi se došlo do ove plaže uistinu se isplati jer posjetitelju mogu uživati u svom dijelu plaže, neometano i bez buke stotina drugih posjetitelja.