Najbolje destinacije za putovanje u siječnju

Foto: Pixabay

Siječanj je izvrsno vrijeme za planiranje odmora, a ako ove godine želite učiniti nešto malo drugačije, zašto ne razmislite o nečem novom? Pročitajte naš popis top destinacija za putovanje u siječnju!

Budimpešta

Foto: Pixabay

Putovanje u Budimpeštu početkom godine izvrsna je prilika da upoznate najnaseljeniji grad i glavni grad Mađarske. Slovi kao jedno od najčarobnijih mjesta za posjetiti u siječnju, a bit će vam zanimljiva informacija da je grad pun termalnih kupki poput toplica Széchenyi koje će vas zagrijati i opustiti tako da godinu započnete na najbolji mogući način.

Ne propustite priliku posjetiti najpopularnije znamenitosti poput Sabora, Trga heroja, Lančanog mosta ili Ribarskog bastiona. Bitno je da prošetate popularnom Váci Utcom, pješačkom ulicom poznatom po svom šarmu i brojnim trgovinama i restoranima, ili iskoristite šetnju da odete do središnje tržnice Budimpešte da vidite kako teče svakodnevni život Budimpeštanaca. 

Jedna od najzanimljivijih stvari koje ima grad Budimpešta su barovi smješteni u napuštenim zgradama i preuređeni iznutra. Iskoristite priliku da nazdravite različitim pićima s visokim udjelom alkohola koja su jako slična rakiji. Osim što su zanimljiva turistička atrakcija, dobro će vas zagrijati u hladnoj Mađarskoj.

New York

Foto: Pixabay

Putovanje u New York za mnoge je jedno od najiščekivanijih iskustava u života. Grad koji nikada ne spava i nudi toliku kulturološku raznolikost kao da je upio ponešto od svake zemlje na svijetu. Od različite gastronomije, sadržaja i arhitektonske raznolikosti, imat ćete osjećaj da svaki dan putujete iz države u državu, a zapravo samo istražujete njegove kvartove i ulice. Znamo da je to putovanje koje zahtijeva određenu organizaciju, no ako želite započeti godinu u jednom od najzanimljivijih gradova na svijetu, New York je vaše odredište za putovanje u siječnju. 

Preporučujemo da spakirate toplu odjeću, budući da se siječanj u New Yorku smatra najhladnijim mjesecom u godini, ali nemojte dopustiti da vam hladnoća zaustavi želju za istraživanjem grada. Jedan od najboljih planova tijekom siječnja u New Yorku je nabaviti ulaznice za predstavu na Broadwayu. Idealna je to prilika da iskoristite i rasprodaje u robnim kućama i trgovinama s odjećom, odete na klizanje u Central Park i uživate u vibri grada koji će vas zauvijek pozivati na povratak.

Kuba

Foto: Pixabay

Dosta vam je zime i želite putovati u toplije krajeve? Kuba je savršeno odredište za putovanje tijekom mjeseca siječnja. Što se tiče vremena na Kubi, treba napomenuti da ona ima tropsku klimu s dva jasno diferencirana godišnja doba: kišnom i sušnom sezonom. Sušna sezona je ona koja traje od studenog do travnja i najbolje je vrijeme za odmor na Kubi. Tijekom odmora na Kubi možete posjetiti najpovjesnija mjesta u Havani, Cienfuegos, poznat kao biser juga, ili otkriti kubansku prirodu u nekom od njenih parkova prirode ili rajskim plažama s tirkiznim morem. Varadero je jedna od najpoznatijih kubanskih plaža i dom jedne od najboljih plaža na Karibima. Proteže se uz Peninsula de Hicacos, uz sjevernu obalu, a pokretni most ga povezuje s kopnom. Najznačajnije znamenitosti Varadera uključuju Parque Ecológico Varahicacos (Ekološki park Varadero) i njegove dvije špilje, Cueva de Ambrosio i Cueva de Musulmanes koje svakako uvrstite u lokacije koje morate posjetiti tijekom putovanja.