Što čini kockarski turizam uspješnim?

Turizam igra vrlo važnu ulogu u gospodarstvu i velikoj mjeri doprinosi ekonomskoj situaciji zemalja širom svijeta. Dolazak turista u zemlju glavni je pokazatelj da je država dobro razvijena. To je također jedan od glavnih razloga zašto su razne vlade poduzimale brojne napore kako bi povećale broj turista koji pristižu u njihove zemlje. Jedan od načina privlačenja turista u zadnje vrijeme je postalo i kockanje te klađenje. Gotovo svake godine kockanje kontinuirano privlači turiste da igraju i ulažu svoj novac u kockarnice i kladionice na dobro razvijenim turističkim lokacijama. Neke su vlade uvelike prepoznale potencijal takvog oblika turizma i u zadnje vrijeme počele trošiti velike svote novca kako bi razvile svoju ponudu. Osim što kockarski i kladioničarski turizam pruža veliko poboljšanje stope zaposlenosti u državama koje ga provode, kockanje također osigurava veći broj turista i to tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.

Kvalitetno okruženje

Kockanje turistima ovog tipa pruža kvalitetnu zabavu u kojoj mogu uživati. Ponajviše je to iz razloga što zemlje u kojima je razvijen kockarski turizam prate trendove i pokušavaju imati što veći izbor igara i ponude. Za turiste koji se upuštaju u putovanja samo kako bi se kladili i kockali možemo reći da doista žele uživati u životu i vrlo će se rado vratiti na neke od destinacija, čak i ako njihov posjet nije bio baš uspješan. Među najpopularnijim igrama koje bi svaka kockarska destinacija trebala imati treba ubrojati casino igre poput pokera, blackjacka i raznih tipova automata. Također, mogućnost sportskog klađenja vrlo je važna. Možemo reći da je to neka standardna ponuda na kojoj se treba nadograđivati kockarski turizam u budućnosti jer ove igre nisu dozvoljene u svim zemljama što garantira dolazak turista.

Online kockarnice i kladionice štete ovom obliku turizma

Najveći neprijatelj, ako ga možemo tako nazvati, kockarskog turizma su online kockarnice i kladionice. Najbolje online kladionice okupljaju tisuće i tisuće igrača iz cijelog svijeta, a definitivno im je lakše i jednostavnije pristupiti nego putovati na drugi kraj Zemlje kako bi se uživalo u sličnim aktivnostima. Danas postoje načini za igranje u njima čak i iz zemalja u kojima je kockanje i klađenje zabranjeno i možda se baš zato velik broj zemalja ne odlučuje razvijati spomenuti oblik turizma.

Vrijedi li kockarski turizam razvijati u Hrvatskoj?

Hrvatska je definitivno turistička zemlja čiju državnu blagajnu najviše pune prihodi od turizma. Iako turista u Lijepoj našoj ima tijekom cijele godine, ljeti ih dolazi velika većina, a ostatkom godine znatno manje. Kockarski turizam na neki način bi spojio uživanje u prekrasnim krajolicima i plažama koje Hrvatska nudi s tim novim načinom stvaranja prihoda. Definitivno bi se povećao i broj posjetitelja tijekom cijele godine, a ekonomska situacija u državi trebala bi se unaprjeđivati. Zadnjih se godina čini kako se neki oblik kockarskog turizma u Hrvatskoj počeo razvijati, ali namijenjen je zasad samo Hrvatima jer se velik broj stranih kockarnica i kladionica okarakterizirao ilegalnim i zabranio im se pristup iz Hrvatske. To nije ostavilo puno izbora Hrvatima koji su tako “osuđeni” igrati samo na domaćim stranicama. To je samo dokaz da se definitivno razmišlja o prihodima koji dolaze kockanjem, a razvitak kockarskog turizma bio bi idući korak u svemu tome.