Najbolje destinacije za putovanje u 2022. godini

Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa promijenila je način na koji putujemo i planiramo putovanja. Nakon dvije godina suživota s virusom i restrikcijama koje su obuhvatile cijeli svijet, čini se kako ćemo 2022. godinu moći bezbrižnije planirati i napokon otići na željene destinacije. Pripremili smo nekoliko prijedloga za putovanja ove godine. Krenimo!

Doha

Foto: Pixabay

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine igra se u Kataru i održat će se između studenog i prosinca kako bi se pokušalo prevladati visoke temperature koje vladaju u zemlji tijekom ljetnih mjeseci. Stadioni u Dohi kao što su Al Thumama ili 974 bit će domaćini različitih utakmica ovog važnog sportskog natjecanja. S obzirom na živu atmosferu koja će se doživjeti u zemlji, ova bi godina mogla biti savršena prilika za posjet njezinoj prijestolnici. Možete iskoristiti priliku i diviti se izložbi Muzeja islamske umjetnosti u Dohi, razgledati kulturno selo Katara, posjetiti tradicionalnu tržnicu Souq Waqif ili otići na safari kroz pustinju Katara.

Island

Foto: Pixabay

Island je jedna od najatraktivnijih destinacija zbog svoje jedinstvene prirode, ali i ljubaznih domaćina. Uključite u svoje putovanje posjet toplim izvorima plave lagune, zlatnom krugu (koji ga čine Thingvellir, Geysir i Gullfoss), poluotoku Snaefellnes (ispunjen vulkanima) i glavnom gradu Reykjaviku. Neće vam nedostajati mogućnosti za istraživanje, pješačenje, ekstremne sportove i aktivnosti u slobodno vrijeme. 

Kuba

Foto: Pixabay

Karipski otok ima sve da bude jedno od najboljih odredište za putovanje u 2022. godini. Nekoliko nezaobilaznih lokacija na Kubi su predivne plaže u Varaderu, upoznavanje stoljetne povijesti Havane i predivan gradić Cienfuegos. Savjetujemo vam da dio svog vremena iskoristite za razgovor s Kubancima koji su izrazito srdačni i otvoreni, a njihove životne filozofije i lekcije bit će najljepši suvenir koji ćete ponijeti s putovanja.

Sjeverna Irska

Foto: Unsplash/K. Mitch Hodge

U travnju 2022. bit će 110. godišnjica potonuća RMS Titanica, tog nepotopivog broda čija olupina i dalje fascinira pola svijeta. Oceanski brod dizajniran je u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj, početkom 20. stoljeća. Iz tog razloga ovaj grad ima stalni postav zadužen za prepričavanje njegovog tragičnog kraja. Ako ste ljubitelj ovog filma i želite saznati više o povijesti broda, neka vaša destinacija u 2022. godini bude Belfast.

Kenija

Foto: Pixabay

Kenija je u zadnjih nekoliko godina postala jako popularna destinacija, osobito međ parovima. Ako uskoro organizirate vjenčanje i planirate medeni mjesec, ova zemlja može biti mjesto za putovanje u 2022. Od romantičnog safarija kroz Nacionalni park Amboseli ili Nacionalni park Aberdare iz Nairobija do upoznavanja autohtonog plemena rezervata Masai Mara, svaki dan proveden u Keniji ostavit će vas bez riječi. 

Merida

Foto: Unsplash/Jezael Melgoza

Mérida je nesumnjivo jedan od najvažnijih gradova u Meksiku i kulturna prijestolnica poluotoka Yucatan. Ovdje ćete pronaći prvu baziliku izgrađenu u kontinentalnoj Americi, moći ćete vidjeti kolonijalne kuće koje su izgradili španjolski osvajači, pa čak i veliku palaču u francuskom stilu s početka 20. stoljeća.

Firenca

Foto: Pixabay

Firenca je glavni grad talijanske renesanse, a njegova posebnost i ljepota mogu vas razboljeti. Ne mislimo na aktulanu sitaciju s pandemijom nego “bolest” divljenja jednom od najljepših gradova na svijetu. Kažu da posjet Firenci povećava otkucaje srca, može izazvati vrtoglavicu i zbunjenost. Sve to zbog tolike ljepote i umjetnosti. Još uvijek niste bili? Možda je 2022. prava godina za prvi posjet.