Koje tipove aplikacija turisti najčešće instaliraju kada idu na odmor?

Iako je putovanje na odmor za mnoge bijeg od svakodnevice i stresa, neke stvari ipak moramo ponijeti sa sobom. Jedna od takvih stvari definitivno je mobitel, a s njime i sadržaj na njemu. Naravno, turisti na odmoru vjerojatno neće provoditi toliko vremena koristeći ga kao što je to slučaj doma jer lokacije koje posjećuju trebale bi nuditi dovoljno sadržaja da oduzmu veći dio vremena posjetiteljima. Međutim, uvijek će se naći nešto vremena za baciti pogled kako bi bili sigurni da nisu ništa propustili. Stoga pogledajmo koje tipove aplikacija turisti najčešće instaliraju pred putovanje i zašto. 

Aplikacije za putovanja 

Naravno, za ovaj tip aplikacija jednostavno se ne mora posebno isticati zašto se nalazi na popisu. Današnje aplikacije za putovanja mogu turistima uštedjeti velike svote novca, a istovremeno im pomoći da provedu kvalitetno vrijeme na odmoru. One će ih upućivati u kvalitetne i pristupačne hotele, govoriti im gdje jesti i gdje je općenito najbolja lokacija za provesti vrijeme, primjerice, koja plaža je najprikladnija za njih. 

Aplikacije s vijestima 

Čitanje papirnatih novina na plaži nekoć je bila pojava koju se moglo lako uočiti, no ona je u potpunosti zasjenjena porastom broja aplikacija s vijestima. Iako smo rekli da je odmor vrijeme kada trebamo zaboraviti na svakodnevicu i stres koji ona nosi, ipak želimo barem jednom dnevno pročitati o zbivanjima oko nas i ostati u toku. Srećom, danas postoji ogroman broj aplikacija s vijestima i ne bi trebalo biti teško pronaći neku kvalitetnu. 

Igrice 

Igrice su vrlo čest tip aplikacija koje turisti instaliraju na svoje mobitele, posebice oni nešto mlađi. Sam put može biti dug, a igrice su sjajan način kako ga učiniti zabavnijim. Uz to, nije rijetkost da djeca, pa čak i oni nešto stariji turisti igraju igre na plaži, a budući da postoje tisuće igara na biranje, svatko pronađe nešto za sebe. 

Aplikacije za klađenje 

Klađenje je jedna izuzetno popularna aktivnost stoga ne čudi da velik broj turista za putovanje instalira i taj tip aplikacija. Naravno, na putu će biti udaljeni od svojih računala te će uživanje u ovoj aktivnosti morati obavljati putem svojih mobitela. Jedna od najpopularnijih takvih aplikacija je ona za Bwin sportsko klađenje, a koja će osim same aktivnosti klađenja svojim korisnicima na putovanju omogućiti i da uživaju u prijenosima raznih sportskih događaja što je uistinu sjajno kada je riječ o, primjerice, kišnom danu koji će turiste prikovati za hotelsku sobu. 

Aplikacije za vremensku prognozu 

Za mnoge je turiste, sasvim razumljivo, krucijalno znati kakve ih vremenske prilike ili neprilike čekaju u razdoblju koje će oni provesti na svom odmoru. Stoga žele znati vremensku prognozu za nekoliko dana unaprijed, a to je danas moguće pomoću raznih aplikacija koje prognoziraju vrijeme.  

GPS i navigacijske aplikacije 

Mnogi turisti na putovanjima neće trebati vodiče, već će htjeti sami istraživati lokaciju na kojoj se nalaze. Kroz neke od takvih lokacija moglo bi biti izuzetno teško navigirati što znači da će turistima trebati pomoć u tom dijelu. Aplikacije kao GPS ili razni oblici navigacije tu definitivno mogu priskočiti u pomoć pa stoga ne čudi da je ovo tip aplikacije koji se nalazi na mnogim mobitelima turista.