Top Destinacije

Restoran Sv. Nikola

POREČ

Obala M. Tita 23
Tel: +385 52 423 018, Mob: +385 99 315 4295
www.svnikola.com
info@svnikola.com

Okus i kvaliteta hrane 10 Naša ocjena
10.00
Usluga10
Ambijent10
Urednost10
Prosječna ocjena korisnika 7.59
 
Restoran Sveti Nikola koji smo odabrali za večeru, smješten je u neposrednoj blizini hotela gdje smo odsjeli pa smo lagano prošetali. Nalazi se na rivi za koju su privezane skupocjene jahte. Ono što je zanimljivo jest da vlasnici jahti dolaze na večeru u ovaj restoran,  ali više vole da ih se poslužuje na njihovim plovećim ljepoticama. To nam je dalo naznaku o kakvoj kvaliteti se ovdje radi.
Čim smo se smjestili, za dobrodošlicu nam je serviran roze pjenušac kao aperitiv.
Za početak smo isprobali marinirane šampinjone uz file od srdele mariniran u limunovom soku, pate od srca mrkve, ukrašen listom rikule i jagodom, s nekoliko kapi aceta balsamica. Uz to nam je poslužen domaći crni kruh i domaće ekstra djevičansko maslinovo ulje. Zaista izvanredno!
 
U nastavku slijedi Carpaccio "Mare Nostro". To je file od sirove grdobine na posteljici od rikule, carpaccio od hobotnice začinjen biljem i travama te sirovi kvarnerski škampi na posteljici od leda ukrašeni jagodom. Uvjerili smo se da su svježi sirovi škampi ujedno i najslasniji!
Kao mali intermezzo poslužena nam je fantastična riblja juha uz dodatak vrhunskog roze pjenušca.
Napokon je na red došlo i glavno jelo - varijacija ribljih filea s različitim umacima. File lista s umakom kanaštrela, medaljoni od grdobine u umaku od laganog crnog vina i file od brancina s umakom od kapesanta. Kao prilog posluženo je povrće na pari. Ovo je hrana dostojna kraljeva! A to smo i sami shvatili kada smo vidjeli slike poznatih osoba koje su posjetile ovaj restoran.
Gotovo da nam nije ostalo prostora za desert, ali kad je pred nas došao čokoladni markiz, nismo mogli odoljeti... To je suha krema od čokolade, s okusom vanilije uz preljeve od šumskog voća i emulzijom od naranče, poslužen uz vafl od bjelanjka i šećera, sve ukrašeno jagodom. Uz to smo pili prekrasno desertno istarsko vino – Muškat.
U ovoj smo večeri iznimno uživali, baš kao i drugi prezadovoljni gosti na terasi. Izuzetna kvaliteta i prezentacija hrane, vrhunska usluga, fascinantan pogled na usidrene jahte i prekrasno uređenje ovog restorana zaslužuju maksimalnu pohvalu!
 
 
KORISNE INFORMACIJE
 
RADNO VRIJEME:   11.00 - 01.00 h  (svaki dan cijele godine)
KUĆNI LJUBIMCI:   Dobrodošli (nudi se i hrana)

KUHINJA:   Moderna mediteranska s malom dozom internacionalne 
SPECIJALITETI:     Tartar od kozica i škampi
                                       Carpaccio "Mare Nostrum"
                                       Carpaccio "Nikolina"
                                       Velutata od škampi
                                       Juha "Motovunska šuma"
                                       Riblji filet "Mali škoj"
                                       Riblji filet "Sv. Mauro"
                                       Biftek "Decumanus"
                                       Čokoladni marquise

POSEBNOST:  Položaj, kvaliteta i izuzetno ljubazno i educirano osoblje
 
CIJENE:   predjela 43.00 - 99.00 kn
                glavna jela 69.00 - 179.00 kn

PARKIRANJE:   na gradskom parkingu cca. 400 m od restorana
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!