Top Destinacije

Restoran NOŠTROMO

MALI LOŠINJ

Priko 54
+385 (0)51 231 784

nostromo.robi@gmail.com

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
8.75
Usluga9
Ambijent8
Urednost9
Prosječna ocjena korisnika 5.14
Na rivi u središtu grada smješten je vrhunski restoran "Noštromo". Specijaliteti restorana su ribe i morski plodovi. Ambijent je vrlo ugodan, ukusno uređen i često se traži stol više jer je restoran zanimljiv stranim turistima, osobito nautičarima.

Za hladno predjelo isprobali smo Miješani riblji carpaccio sa sirovim kvarnerskim škampima, carpacciom od tune i  hobotnice. Uz dodatak svježeg papra i malo maslinovog ulja, jelo je bilo fantastično! Sirovi škampi su uvijek najslađi, i ako još niste, svakako ih isprobajte. Sva riba, rakovi i škampi koji se poslužuju u ovom restoranu su vrlo svježi. Imali smo priliku vidjeti veliki primjerak vrlo živahnog jastoga koji teži više od 3 kilograma i tek je izašao iz mora!

Za toplo predjelo isprobali smo kombinaciju bijelog rižota sa škampima  i crnog rižota od sipe. Prezentacija jela na tanjuru nas je oduševila – jednostavno i vrlo privlačno!

Specijalitet kuće je riba u soli. Peče se u foliji, prekrivena krupnom soli. Poseban je doživljaj gledati spretnog domaćina kako razbija sol i pažljivo čisti ribu te je vadi na naše tanjure. Uz ribu je poslužena i svježa blitva. Uz malo maslinovog ulja, jelo je potpuno i spremno za uživanje! Zubatac u soli bio je zaista za pamćenje! Na kraju smo se zasladili papučima – tradicionalnom kolaču prema starom receptu lošinjskih nona. Nekad se smjesa kuhala u crijevu od ovce i rezala kao kolač. Danas se papuči mogu pojesti u modernijoj verziji. Svakako vam preporučamo da isprobate ovaj jednostavan kolač sa suhim voćem i aromom citrusa, koji podsjeća na palačinke.
 
Zahvaljujući preljubaznim domaćinima, svaki se gost ovdje osjeća posebno. Nas je oduševilo i to što su psi  dobrodošli i prvo će njih ponuditi svježom vodom i psećim keksićima.
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!