Top Destinacije

Restoran Jež

MAKARSKA

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
8.00
Usluga8
Ambijent7
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 5.44
Za večeru smo se odlučili počasiti u vrhunskom makarskom restoranu „Jež“, poznatom po vrsnim ribljim specijalitetima. Ambijent ovog restorana s dugom tradicijom nas je oduševio – nijanse nježno zelene i lila boje podsjetile su nas na polja lavande. Ljubazni konobar prezentirao nam je svježu ponudu ribe i ponudio nekoliko izvrsnih jela. Bilo je teško odabrati pa smo odlučili  odabir našeg jelovnika prepustiti njemu s povjerenjem. Za početak smo nazdravili aperitivom – slatkom domaćom rakijom od višnje koja je bila odličnog okusa. Dok smo čekali jelo, uživali smo u odličnom domaćem kruhu i kombinaciji pašteta od škampa i tune.
Za predjelo smo na preporuku konobara isprobali sjajnu platu Riblji tris – to je kombinacija zelene salate i rikule, carpaccia od grdobine protkanog s repovima od kozica i kaparima, malo dimljene tunjevine, par slanih inćuna i malo fileta od lubina te salata od hobotnice začinjena s malo aceta balzamica, octa, bijelog luka i svježeg ribanog papra.
Zeleni rezanci sa školjkama i škampima na bijelo bili su naše toplo predjelo - melem i za oko i za nepce. Za glavno jelo isprobali smo svježu jadransku ribu – zubatac sa žara, uz dodatak maslinova ulja i  malo krupne soli, poslužen uz domaću blitvu na dalmatinski, prava poslastica. Večera je bila lagana i iznimno ukusa, a usluga više nego ljubazna. Pravo iznenađenje uslijedilo je za kraj – u ovom slučaju bio je pravi šećer na kraju! Torta od lavande prema odličnom receptu domaćice restorana. Ovako nešto posebno još nismo vidjeli ni isprobali. Nježne mint zelene boje, rapsodija za oko, a tek za nepce! Ova iznimna torta oborila nas je s nogu. Nježnog okusa i osvježavajuća, prekrasnog izgleda, očarala nas je svojom neobičnošću. Današnja večera je bila zaista ukusna, usluga vrlo ljubazna i susretljiva, a ambijent restorana ugodan i lijepo uređen.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!