Top Destinacije

Restoran Frankie

TROGIR

Riva bb, Seget Donji
+385(0)98 313 444

pcatlak@gmail.com

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
8.75
Usluga9
Ambijent9
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 8.67
U Segetu, nekoliko kilometara od Trogira, pronašli smo zanimljivi restoran "Frankie" koji nudi vrhunske specijalitete po pristupačnim cijenama. Čuli smo da su poznati po posebnom načinu pripreme jastoga pa smo odlučili istražiti te glasine. Restoran raspolaže vlastitim parkiralištem za goste pa čak i pravom pravcatom garažom koja nas je oduševila zanimljivom dekoracijom i grafikama na zidovima.

Smjestili smo se na terasi kako bismo uživali u ljetnoj večeri i pogledu na vanjski roštilj čiji nam je miris otvorio apetit. Za početak smo se razveselili bogatom platom s dimljenom tunom, mariniranim inćunima,  paštetom od škampa, slanim srdelama i tunom u salati, sve ukusno upotpunjeno kaparima, maslinama i rikulom. Uz to nismo odoljeli prepečenom kruhu s maslinovim uljem s roštilja. Večera je započela izvrsno! Bili smo spremni za toplo predjelo - juhicu od škampa! Aromatična juha, fino začinjena, okrijepila nas je nakon napornog dana.
 
Nakratko smo zavirili u kuhinju, pripremalo se naše glavno jelo: zelena manistra s jastozima - nakon što se jastozi prokrčkaju sa začinima, izvade se na pladanj, a u šug se ubaci kuhana zelena manistra te se dodaje malo maslaca – na kraju se sve zajedno promiješa, jastozi se serviraju na postelji od manistre i jelo je spremno za posluživanje. Slasni okus jastoga na kremastoj zelenoj manistri nas je oduševio. Uz čašu najfinijeg bijelog vina, tanjuri su brzo ostali prazni.
 
I za kraj smo odlučili isprobati nekoliko slastica: panakota s umakom od šumskog voća i  lagani kolač s višnjama i sirom savršeno su zaokružili ovu slasnu večeru.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!