Top Destinacije

Restaurant Le Mandrać

OPATIJA

Obala Frana Supila 10, VOLOSKO
Tel: +385 51 701 357
www.lemandrac.com
restaurant@lemandrac.com

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
8.50
Usluga9
Ambijent8
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 5.71
Iako Opatija nudi čitav niz izvrsnih restorana i konoba, mi smo se kao pravi znalci uputili u Volosko, malo ribarsko mjesto pokraj Opatije. Volosko je poznato po svojim vrhunskim konobama i restoranima koji su cijenama znatno prihvatljiviji od onih u Opatiji, a kvalitetom ih većinom nadmašuju.
To je slučaj i s ekskluzivnim, ali ne i preskupim restoranom „ Le Mandrać“ koji smo posjetili.
Kao predjelo naručili smo specijalitet kuće – Novu fritaju. To je fritaja sa škampima, vrganjima, pršutom i poširanim žumanjkom od jajeta, začinjena svježom kaduljom. Malo smo zavirili u kuhinju i divili se spretnim rukama glavnog chefa.
Prvo se nareže pršut i ubaci u tavu. Začini se s malo kadulje. Zatim se dodaju narezani vrganji i  repovi škampa. Proprži se 30-ak sekundi i spremno je za slaganje u tanjur. Dodaje se pjena od krumpira i na vrh se stavlja žumanjak jajeta.
Glavno jelo je filet od brancina. Stavlja ga se u vrećicu u kojoj je marinada od limunovog soka i maslinovog ulja i kuha se u vakuumu u vodi na 65 stupnjeva. U međuvremenu, priprema se prilog od samoniklog svježe ubranog bilja s Učke. Tu su bosiljak, vlasac, menta i timijan. 
Gotov brancin vadi se iz vrećice. Blanširano bilje začinjuje se emulzijom od maslinovog ulja, vlasca, limuna i mente. Brancinu se skida koža i servira se na posteljici od bilja.
Na vrh se dodaje pjenica od Malvazije.
Jelo mora savršeno izgledati jer je pravo umjetničko djelo.
Na Novu fritaju se kao poseban dodatak nariba malo svježeg crnog tartufa.
Uz hranu se poslužuju domaći kruščići raznih okusa i mogli smo birati između rukole, maslina, palente ili luka.
Uz ovakvu laganu hranu najbolje ide lagano roze vino.
Poslužena jela nisu samo izgledala fantastično već su bila i savršenog okusa.  Priprema je trajala svega nekoliko minuta, a prezentacija je bila sjajna.
Oduševila nas je jednostavnost ovih jela i u potpunosti dokazuje tvrdnju da su jednostavne stvari obično najbolje.
Desert je bio prvoklasan! Čokoladni fudge sa sladoledom od kruške i ružmarina s dodatkom frapea od bijele čokolade i mente.
 
 
KORISNE INFORMACIJE
 
RADNO VRIJEME:   12.00 - 23.00 h
KUĆNI LJUBIMCI:   Dobrodošli
KUHINJA:   Tradicionalna kvarnerska i inovativna mediteranska
SPECIJALITETI:     Riblji specijaliteti
                           Nova fritaja s kvarnerskim škampima,
                           tartufom, šparogama
 
PARKIRANJE:        20 m od restorana
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!