Top Destinacije

Konoba Veza

TUČEPI

Okus i kvaliteta hrane 7 Naša ocjena
7.50
Usluga7
Ambijent8
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 8.40
Prilikom šetnje Gornjim Tučepima primijetili smo zanimljivu konobu „Veza“ koja nudi tradicionalne dalmatinske specijalitete te smo se odlučili ovdje vratiti na večeru. Interijer konobe je jako lijepo uređen no mi smo poželjeli večerati na terasi i uživati u svježem zraku.  Odabrali smo dva jela – dalmatinsku pašticadu s domaćim makarunima i zelenu maništru s plodovima mora. Dalmatinska pašticada vrlo je poznato tradicionalno jelo iz ovih krajeva. Iako se prema današnjim popularnim receptima pašticada priprema sa suhim šljivama, uz originalnu pašticadu dolaze suhe smokve ili čak voće uopće ne dolazi. Najvažniji sastojci prave pašticade su goveđi frikando i svinjska mast. Pašticada se kuha dugo i lagano no vrijedi se potruditi za ovaj jedinstveni specijalitet.
Zelena maništra s plodovima mora bila je iznimno ukusna, pripremljena al dente, u finom rozom umaku i u slast smo je pojeli.
Nakon večere planirali smo se proveseliti na lokalnoj ribarskoj fešti pa nismo željeli previše opteretiti želudac. Tek još malo poznate tradicionalne torte Makarana i spremni smo za povratak na glavnu rivu u Tučepima.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!