Top Destinacije

Restoran KANTUNIĆ

SELCE

Emila Antića 52, Selce
+385 (0)51 764 474
WWW.k2-kantunic.hr
k2kantunic@yahoo.com

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
9.00
Usluga10
Ambijent8
Urednost9
Prosječna ocjena korisnika 6.00
S obzirom da je Selce mjesto ribarske tradicije posjetili smo restoran „Kantunić“ koji u ponudi nudi autohtona jela ovog kraja i primorske kuhinje.

Jelovnik koji smo odabrali za večeru čak ima i svoj tradicionalni naziv: „Svečarski obrok padrona ribara na Štovanu nedilju“.
Padron je bio vlasnik ribarskog broda. Nakon Uskrsne nedjelje on je okupljao svoju posadu i tradicionalno ih pozivao na nedjeljni ručak, na kojem bi se dogovarali o poslu. U to vrijeme nije bilo javnih bilježnika i riječ je bila svetinja. Kako je to bila nedjelja iza Uskrsa, za pripremu večere koristile su se namirnice koje su ostale od Uskrsa. Padron, koji je obično bio imućniji čovjek, počastio je svoju posadu ručkom nakon što je s njima bio sklopljen dogovor o poslu.

Večeru smo započeli hladnim predjelom, pod nazivom Hladni pijat.
Za pripremu jela uglavnom se koriste sezonske namirnice iz područja Selca koje su se i tradicionalno koristile: kuhana šunka, šparoge, kuhana jaja, mrkva,  grašak, slani inćon, tj. slani inćun, te kukuruzni kruh namočen u maslinovo ulje bačen na gradele. Zaista neobična i jako fina kombinacija.
Kao toplo predjelo servirane su nam Rupice od sardele. To su polpete od sardina u kukuruznom brašnu, pržene na ulju. Mogu se jesti tople, ali i nakon nekoliko dana jer su ih ribarima u prošlosti žene pripremale kao marendu dok su bili na moru. Uz to ide i nabujak – salsa od pomidora i palenta kumpirica – žganci umiješani s krumpirom.
Glavno jelo je pančica od tune koju danas popularno zovemo steak od tune. Kao prilog posluzen je kuhani krumpir s rigom, tj. rikulom.
Za desert smo kušali izvrstan „zaleveni kolač“ od trešanja.

Moramo priznati da je ova večera bila zaista prefina i nesvakidašnja.
Usluga je bila perfektna, uz domišljatu prezentaciju svakog jela koju nam je glavni kuhar osobno priredio. Ambijent ovog primorskog restorana je vrlo ugodan, a domaćini iznimno ljubazni te ćemo se kao i drugi brojni zadovoljni gosti zasigurno ponovno vratiti u "Kantunić".
 
 
KORISNE INFORMACIJE

RADNO VRIJEME: 12 - 23

KUĆNI LJUBIMCI: DA

KUHINJA
Primorsko-mediteranska 

SPECIJALITETIInforno ribe, mrkač pod pekom (hobotnica)...
 
POSEBNOST: Konvekcijska pečnica (kovektomat), peka

CIJENEHobotnica na gulaš s domaćim njokima - 82,00 kn
Svinjski lungić "našeh non"/punjen blitvom i pršutom u tamnom  umaku od smokava - 95,00 kn
File brancina s pekarskim krumpirom na mediteranski u žlahtini - 105,00 kn


PARKING: Osiguran
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!